Търсене

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
logo1-rotarylogo2-dogslogo3-wheelslogo4-green 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo5-icantoo IIA-logo-new21

Повече
Фондация За доброто - благотворителна кампания
Като част от нашата социална ангажираност, през месец април 2021 година, ние от агенция за преводи Арте.Док избрахме да подкрепим фондация „За Доброто“.

Фондация „За Доброто“ събира средства за подпомагане на деца, които са изгубили родителите си (медици и учители, работели на първа линия за борбата с Covid-19), предоставяйки им стипендии на месечна база.
От създаването си, фондацията подкрепя и проекти, целящи подобряването на детското здравеопазване в страната и кампании, които да помогнат със справянето с кризата от коронавируса.

Ние избрахме да ги подкрепим с това, което вършим най-добре – преведохме от български на английски техния етичен кодекс, инструкции и отчетност на дарителски кампании, правила и др., отказвайки се от печалба, в полза на тяхната благородна кауза.

Присъединете се към нас и помогнете и вие. Прочетете как може да се включите в благотворителните кампании на фондацията на нейната фейсбук страница тук.

Повече за други благотворителни каузи, които подкрепяме, можете да прочетете в страницата ни за нашата Социална политика.
Публикувана на 21 Април 2021 Посещения: 16
От 2020 година има изменения в административното обслужване в България, с цел дигитализиране на поредица от предлаганите услуги.

Една от промените засяга нашите клиенти, които са медицински работници.

В началото на 2021 година Министерството на здравеопазването въведе промяна за лицата, имащи нужда от услугата „Издаване на удостоверение за придобита професионална квалификация и специалност в Република България с цел упражняване на регулирана медицинска професия на територията на държави-членки на Европейския съюз, държавите от Европейското икономическо пространство и Швейцария“ (т.е. издаване на удостоверения за работа в чужбина).

С тази промяна, медицинските специалисти са улеснени, тъй като вече не е необходимо пътуване до Министерството на здравеопазването два пъти – за подаване на заявление за заверяване на удостоверението и за получаване на заверения документ.
Подаването на заявление за заверка може да случи по пощата, с куриер или на място. 
Готовите документи ще се получават с електронен подпис на имейл адреса, посочен в заявлението.


Важно! Ако вашето удостоверение за право за упражняване на професия трябва да бъде легализирано, за да бъде признато от институция в чужбина, тогава се налага да се изяви изрично при подаване на заявлението, че ще ви е нужно хартиено копие на електронно подписания документ. Хартиеното копие със свеж заверяващ печат може да се получи лично в МЗ или да ви бъде изпратено по пощата на посочен от вас адрес.

Министерството на здравеопазването заверява единствено документи, издадени от него или от второстепенни разпоредители с бюджет (ВРБ) към министъра на здравеопазването. Последващата легализация на тези документи се извършва в Консулски отдел на МВнР.

Безплатна консултация за вашия казус можете да получите на тел.: 0894 773 803 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Публикувана на 15 Април 2021 Посещения: 45
Празнично работно време Великден 2021 Арте.Док
Публикувана на 12 Април 2021 Посещения: 87
Световен ден на здравето и кампания Дари превод на болно дете агенция за преводи Арте.Док

Днес е Световният ден на здравето, отбелязван всяка година на 7-ми април, под спонсорството на Световната здравна организация (World Health Organization - WHO).

На този ден ви напомняме за нашата благотворителна кампания "Дари превод на болно дете". Целта на инициативата ни е да помагаме на болни цена и на техните семейства.
Можете да отворите и вашето сърце, и да помогнете за по-добър живот!

През целият месец април на дарителите ще подаряваме ваучер за 10% отстъпка при следваща поръчка за превод.*

Дарение можете да направите при посещение във всеки един от нашите офиси в София.
При въпроси за благотворителната ни кампания, можете да се свържете с нас на тел.: 0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..


Бъдете здрави!

* Минимална сума за дарение: 5 лв.
Публикувана на 07 Април 2021 Посещения: 88
Втори април е Световният ден за информираност за аутизма. За поредна година ние от Арте.Док ще подкрепим благотворителна кауза за помощ на хора с аутизъм.

Тази година се включваме в каузата „Аз Помагам“, организирана от сдружение „Аутизъм Днес“, с подкрепата на BNI Bulgaria DIAMOND. Кампанията цели събиране на средства за продължаването на строежите на три нови центъра за висококвалифицирана терапевтична помощ на деца с аутизъм – в Бургас, Враца, и втори такъв център в София. Днес има само два действащи центъра, които се намират в София и Плевен.

Подкрепата става чрез закупуването на тениски „Аз Помагам“ от сайта www.autismtoday-bg.eu или от страницата на сдружението във Facebook.
Средствата, събрани от продажбата на тениските, ще помогнат за изграждането на трите нови терапевтични центъра и ще помогнат на повече деца с аутизъм да получат грижата, от която се нуждаят.

Присъединете се към нас и помогнете и вие да улесним живота на децата с аутизъм и на техните родители!

* Повече за другите ни социални кампании можете да прочетете тук.

Аз помагам тениска в подкрепа на деца с аутизъм
Публикувана на 29 Март 2021 Посещения: 165
Vivacom CLUB партньорство с агенция за преводи Арте.Док

Успешното ни партньорство с VIVACOM продължава от 2017 година, когато Арте.Док стана партньор в програмата за лоялни клиенти на VIVACOM, притежаващи VIVAClub карта.

Като притежател на тази карта, вие получавате 10% намаление на всички ваши поръчки за превод - във всички езикови комбинации, за стандартни поръчки.
Отстъпката можете да получите при подаване на поръчка във всеки един от нашите офиси, както и при подаване на онлайн поръчка за превод.
При онлайн поръчка, единственото, което е необходимо да направите, е в полето за допълнителна информация да напишете, че притежавате VIVAClub карта и да въведете нейния номер.

Безплатна консултация и съдействие за подаване на онлайн поръчка за превод можете да получите на тел.: 0897 070 485 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

* Отстъпката за лояни клиенти на VIVACOM не може да се комбинира с други активни оферти на Арте.Док.
Публикувана на 24 Март 2021 Посещения: 114
От няколко дни НАЦИД (Национален център за информация и документация) има технически проблеми, което води до забавяния при обработването на документите. От институцията уведомиха, че работят по отстраняването на техническите проблеми.
Докато те бъдат разрешени, е възможно удължаване на сроковете за поставяне на Апостил на образователните документи.

*Update: На 23.03.2021 г. имаме получена информация от НАЦИД, че проблемите са разрешени.


За актуална информация и безплатна консултация, може да се свържете с нас на тел.: 0894 773 803 или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Публикувана на 19 Март 2021 Посещения: 71
Агенция за преводи АртеДок подкрепя благотворителната кауза Капачки за Бъдеще

Арте.Док за пореден път се включи в кампанията "Капачки за Бъдеще", закупувайки благотворителните календари. Тази година, с продажбата на календари, "Капачки за Бъдеще" събират средства за закупуване и даряване на първата неонатална линейка в България. Неонаталната линейка ще помага за спасяването на недоносени бебета и бебета със здравословни проблеми.

Вие също можете да допринесете за реализирането на благотворителната цел, като поръчате календар на страницата на "Капачки за бъдеще" тук.
Всеки календар струва 15 лв. и освен сумата 2.80 лв. за печат, всичко останало отива за закупуване на неонаталната линейка.

Бъдете здрави и добродетелни!
Екипът на Арте.Док
Публикувана на 10 Март 2021 Посещения: 69

🔴⚪ Честита Баба Марта! Бъдете румени, засмени, радостни и вдъхновени!
Всеки клиент, посетил някой от офисите ни днес, ще получи мартеничка за здраве и късмет!


Baba Marta 2021
Публикувана на 01 Март 2021 Посещения: 106
Агенция за преводи Арте.Док подкрепя благотворителната кампания Мартеници с кауза
За втора година, ние от Арте.Док се включваме в благотворителната кампания "Мартеници с кауза", организирана от Фолклорен танцов клуб "Еньовче" и "Подари Любов".
Всички средства, събрани от продажбата на мартениците, ще отидат за деца и младежи с увреждания, лишени от родителска грижа, в Център за настаняване от семеен тип в с. Тополи.

Можете да се включите в кампанията чрез закупуване на мартеничка от всеки един от нашите офиси.
Мартениците са изрботени от дървен материал и вълнена нишка. Цената е 5.00 лв. / бр.

Агенция Арте.Док ЕООД е гарант, че сумата ще бъде преведена към организаторите.

Може да направите едно дете щастливо не чрез нещо грандиозно, а чрез малък жест. "Колкото повече, толкова повече" - Мечо Пух

Актуализирана информация: На 16.03.2021 г. "Подари Любов" обявиха, че от кампанията са събрани средства в размер на 7'300 лева. Цялата сума ще бъде използвана за подпомагане на Комплекс за социални услуги за деца и младеци с. Тополи.
Публикувана на 22 Февруари 2021 Посещения: 35