Търсене

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

E-mail бюлетин

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
logo1-rotarylogo2-dogslogo3-wheelslogo4-green 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo5-icantoo IIA-logo-new21

Повече
Агенция за превод и легализация Арте.Док нашите експерти

Калина е доказан експерт в Агенция за преводи Арте.Док.
Тя е отговорна майка на малко дете и успява отлично
да съчетава работата с майчинството.
Гордеем се, че имаме такъв еродиран и мотивиран служител,
подготвен за всеки казус поставен от нашите клиенти.
В момента можете да я откриете в гр. София –
бул. Александър Стамболийски № 87.

„Какво не правя за клиентите си?“
В тази статия ще ви дадем отговорите на този въпрос от нашия експерт Калина от офис-приемна Стамболийски.

Казвам се Калина Филипова и вече 5 години съм част от екипа на Агенция за преводи Арте.Док. Работила съм в отдел „Корпоративни клиенти“, както и в отдел „Прием на документи от физически лица“. Удовлетворението от работата е еднакво силно и в двата отдела, защото получавам обратна връзка и благодарност за разрешен казус/проблем на клиент.

 1. Не подвеждам клиента с грешна информация, само за да успея да взема поръчка на всяка цена, знаейки, че в крайна сметка клиента ще е разочарован. Ако няма да свършим работата, не приемам поръчката. По-добре е за двете страни да не си губят времето.
 2. Не взимам поръчка, която не можем да изпълним, в искания от клиента срок. Например: експрес за 10 мин, или 50 страници превод от турски на арабски език за следващия ден. Винаги съм искрена с клиента, защото съм отговорна да му разреша казуса свързан с нашата дейност – превод и/или легализация на документи.
 3. Не пренебрегвам необходимостта на клиента да получи изчерпателна информация, преди да подаде поръчка, за да разреши проблема си. Обяснявам пълно, изчерпателно и предавам актуална информация. В момента се издават нови разпоредби за редица документи и клиента не е длъжен да знае това. Затова ние, като фирма, предлагаме безплатна консултация.
 4. Не деля клиентите си на малки (поръчка от 1/2 стр.) или големи (поръчки над 50/100 стр.) – всички клиенти са обслужени еднакво. За моето професионално удовлетворение е важно клиентите да се връщат отново при мен, т.е да съм спечелила доверието им.
 5. Не се възползвам от доверието на клиента:
  • Доверие в цената – Не поставям цени на „око”. Фирмените цени за превод и легализация са предварително определени и са обявени за всички .Можете да ги намерите в нашия сайт www.artedoc.com, както и на място във всеки офис – приемна - „Ценоразпис“.
  • Определяне на обем – При първоначалния прием на документ/и се стремя да определя максимално точно приблизителния обем и съответно най-точно крайната цена. Една преводаческа страница се състои от 1800 знака, които се изчисляват на изходящ език. Всеки може да изчисли чрез Опцията Word Count (with space)
  • Качество – подбирам най-подходящия езиков и запознат със съответната терминология преводач, спрямо вида на документа/ите.

Най-често срещаната недостоверна информация при работа с клиентите?
Споделен пример от ежедневната работа на Калина:


     „От опита си в Агенцията за преводи Арте.Док, съм разбрала, че по-голяма част от хората са в заблуда, мислейки си, че услугата „Легализация“ се извършва на място в наш офис и то на момента.
     Процедурата„Легализация“ се извършва от държавна институция – Министерството на Правосъдието, Консулски отдел на МВнР или НАЦИД. Документи, издадени в чужбина, се легализират от нотариус.
     Процедурата отнема няколко дни (средно между 2-14 работни дни). Времетраенето е различно в зависимост от пътя на документа.
     Определено изпитвам положителни емоции, когато легализирам удостоверение за раждане, издадено в чужбина или диплома за завършено образование от друга държава на наши съграждани .Чрез работата си имам усещане, че допринасям за регистрацията на повече български граждани и се радвам, че се повишава обмяната на чуждестранен опит и на прилагане на добри практики от младите хора."Ако имате казус за разрешаване, свързан с превод и/или легализация на документи, можете да се свържете с мен за безплатна консултация на тел. 0897 070 487или да дойдете на място в офис-приемната ни на Александър Стамболийски 87, ет.1.

                                                                      Няма да ви подведем!


*Повече информация за казуси, свързани с превод и легализация, можете да прочетете в нашия блог с полезни статии тук
*Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите видео съвети тук.
*Отзиви от наши клиенти, можете да прочетете тук.
*Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, и специални оферти директно, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук
.
Публикувана на 04 Август 2020 Посещения: 13

Новите правила за всички граждани, които влизат в Гърция през ГКПП „Кулата-Промахон“ по несъществени причини, са че те са задължени да представят негативен ПСР тест за коронавирус, извършен не по-рано от 72 часа преди влизане в Гърция.

От кога влизат в сила новите правила?

Новите правила влизат в сила на 15 юли 2020 г. в 6 часа сутринта, а не както бе съобщавано до сега -  от 14 юли.

Само пътници, които имат сертификат за негативен ПСР тест за коронавирус, ще бъдат допускани да влязат в Гърция.

Какво трябва да съдържа сертификата за отрицателен резултат?

Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде на английски език и да съдържа:

 • трите имена на пътуващия;
 • номера на паспорта (лична карта) на пътника.

Кои тестове ще се признават?

Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19).

Сертификати за отрицателен резултат от проба за коронавирус, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.

Линкове със списъци на лицензираните лаборатории у нас за извършване на тестове за коронавирус:

https://www.mfa.bg/embassies/greecegk/news/25984

https://www.mfa.bg/embassies/greece/news/25983


Важно!!!

Във връзка с предстоящите промени на правилата за влизане в Гърция през ГКПП „Кулата-Промахон“, задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде наличен за попълване пътуване през ГКПП „Кулата-Промахон“ до 14 юли 2020 г., вторник, 00:01 часа. Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати да влязат и ще трябва да отложат пътуването си за 15 юли.Ако имате нужда от превод на сертификат, може да се свържете с нас за безплатна консултация на тел
. 0893 457 698.


* Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, и специални оферти директно, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук.
* Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите
видео съвети тук.
* Отзиви от наши клиенти, можете да прочетете тук.


Влизане в Гърция от 15.07.2020

Публикувана на 11 Юли 2020 Посещения: 321
Ново!
*От 15 юли 2020 г. гръцкото правителство налага нови правила за влизане в Гърция. За тях, може да прочетете тук.


Гръцкото правителство определи как страната ще посреща пътуващите до Гърция от 1 юли 2020 г. и как ще извърши необходимия диагностичен преглед, като по този начин се цели да се запази безопасността на всички през целия летен сезон.


Формулярът за локализиране на влизащи в страната посетители (PLF) е ключов елемент в изпълнението на тази цел.
Формулярът се попълва онлайн и се намира на следната страница - https://travel.gov.gr/#/form

Всички пътници са задължени да попълнят PLF най-малко 48 часа преди да влязат в страната, като предоставят подробна информация за някои конкретни неща:

    •    Начин на влизане в Гърция – по суша, въздух или вода;
    •    Посочване на пункта за влизане в Гърция – от България, от Македония, от Турция, чрез круиз;
    •    Лични данни – имена, телефони - мобилен/бизнес/домашен, номер на лична карта, имейл;
    •    Място на пребиваване в Гърция – пълен и точен адрес;
    •    Продължителност на предишен престой в други държави;

Важно!
При попълване на формуляра, системата автоматично предоставя на всеки уникален код (QR). Кодът трябва да бъде показан от всеки пътник на екрана на мобилния му телефон или отпечатан на хартия.
Публикувана на 29 Юни 2020 Посещения: 874
Работно време 24ти май Арте.Док
Публикувана на 21 Май 2020 Посещения: 208
Уважаеми клиенти,

Даваме ви полезност, като ви информираме, че беше въведена нова промяна от Министерски съвет в Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи (Обн. ДВ. бр.39 от 28 Април 2020 г.).


Заверката с Апостил (Apostille) вече ще се прави в срок до осем работни часа.
Ако обективни обстоятелства налагат по-дълъг срок за издаване, то той ще бъде до два работни дни. Това предвиждат промените, за които от правителствената пресслужба съобщиха, че са приети от Министерския съвет чрез постановление №76 от 23 Април 2020 г. 

Ние работим, за да освободите време за Вашата основна дейност, като гарантираме сигурност на предоставената информация, спазване на договорения срок и правилен избор на езиков преводач в съответната област. В извънредната ситуация, в която сме поставени всички, смятаме че можем да Ви бъдем полезни с безплатни консултации за Вашите казуси на тел. 0896 731 605 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Повече информация за предоставяните от нас услуги, полезна информация, предложения и отстъпки, можете да получите в сайта ни www.artedoc.com.
Публикувана на 14 Май 2020 Посещения: 223
За документи, подлежащи на легализация, отваряме фирмената ни приемна на ул. Александър Жендов 6, до Консулски Отдел на МВнР.

Къде да ни намерите?

Поради множеството запитвания през настоящото извънредно положение във връзка с легализацията на документи, за вас отваря врати на 04.05.2020 г. фирмената ни приемна офис Жендов.

От тази дата ще се извършва прием на документи както в приемна - офис Жендов, така и в приемна – офис Витошка.
     •   Офис Жендов се намира на ул. Александър Жендов 6, до Консулски отдел на МнВР, с работно време от 9:00ч. до 18:00 ч.
     •   Офис Витошка се намира на бул. Витошка 23, с работно време от 10:00 до 19:00 ч.
     •   За всеки ваш казус, свързан с легализация, нашите експерти ще Ви дадат безплатна консултация на тел. 0893 457 698.

Кои са институциите, които поставят Апостил (APOSTILLE)?
Публикувана на 01 Май 2020 Посещения: 311
Картичка Ден на труда
Публикувана на 01 Май 2020 Посещения: 186
Май 2020 празнично работно време
Публикувана на 30 Април 2020 Посещения: 199
34
Публикувана на 24 Април 2020 Посещения: 209
В кампанията на Multisport под наслов "Ден на маратонката" за втора поредна година, ние от агенция за преводи Арте.Док се включваме с голям ентусиазъм.
Каузата се бори срещу водене на заседнал начин на живот и последиците до които той води, мотивирайки хората да спортуват по-често. Според техни данни, днес само 20% от българите спортуват веднъж седмично.

Извършването на редовни физически дейности, като ходене, колоездене, трениране и др. предотвратява появата на сърдечни проблеми, диабет, рак, депресия; както и води до много позитиви:

•  подобряване на съня;
•  повишена способност за извършването на ежедневни дейности;
•  подобрена когнитивна способност и намаляване на риска от деменция;
•  подобряване на здравето на костите и мускулите.

Въпреки създалата се ситуация в България и по света, ние продължаваме да работим за нашите клиенти, макар и онлайн от вкъщи. И от комфорта на дома се включваме отново в Деня на маратонката, насърчавайки колегите си да бъдат по-активни, дори по време на социално дистанциране. 
Затова нашите колеги обуха маратонки и заедно се включихме в каузата за борба със заседналия начин на живот.
Публикувана на 27 Март 2020 Посещения: 638