Търсене

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
Ротари България логоКампания "Отвори очи"Wheelmap logoЗеления кръг лого 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo icantoo Идея в действие лого

Повече
Само офис Витоша работи през декември 2021 - агенция за преводи арте.док
Уважаеми клиенти,

Поради продължаващата Covid-19 ситуация и намаления ни наличен състав, от 06.12.2021 г. (понеделник) до 23.12.2021 (четвъртък) Агенция за преводи Арте.Док ще приема клиенти в офис единствено на бул. Витошка 23.
С работно време:
Понеделник – Петък: от 09:00 до 19:00 часа, без почивка.

От същата дата офис Ал. Жендов временно преминава изцяло онлайн.


Оставаме на разположение за вас онлайн, всеки работен ден, от 09:00 до 19:00 ч., както и събота от 10:00 до 14:00 ч.

Онлайн поръчка за превод и/или легализация можете да направите в 3 лесни стъпки отвсякъде и по всяко време през
Калкулатора ни.

Ще ви съдействаме с Безплатна консултация за всеки ваш казус на тел.:  0897 070 485 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

С пожелания за здраве и светли празници,
Екипът на Арте.Док
Публикувана на 29 Ноември 2021 Посещения: 69
Офис Витошка ограничен прием на клиенти Арте.Док

Във връзка с новите мерки срещу пандемията и наложените изисквания за безопасна работа в офисите, от днес 04.11.2021 г. до 01.12.2021 г., офис Витошка ще приема клиенти само в дните - вторник, сряда, четвъртък.


Ограничението НЕ важи за онлайн поръчки! Можете да подадете вашата поръчка за превод онлайн по всяко време, от всяко място и от всякакво устройство - телефон, таблет и лаптоп.

Оставаме на линия за вас и вашите казуси за превод и/или легализация на телефон: 0897 070 485, имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Публикувана на 04 Ноември 2021 Посещения: 69
Крайният срок за подаване на годишните финансови отчети в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел е 30 септември 2021 г. 
Как се пуска заявление за подаване на годишен финансов отчет и как точно се подава ГФО можете да прочетете тук.

Има два начина за подаване на нужните документи:
 • Лично - държавната такса за подаване на документите във всички териториални звена на Агенция по вписванията е 40 лв;
 • Онлайн - лицата се възползват от 50% намаление при подаване на документите онлайн, 20 лв. Подаване на ГФО се извършва чрез https://portal.registryagency.bg и се изисква електронен подпис.
Изпращане на документите по пощата не е позволено.
Агенция по вписванията приема годишните финансови отчети през целия работен ден.

Ако вие имате нужда от превод на ГФО, ние сме насреща на тел.: 0896 731 605 за безплатна консултация по телефон или в офисите ни.
За ваше улеснение, можете да подадете поръчка за превод на ГФО онлайн през нашия калкулатор.

С нашата система от 3 безопасни стъпки за онлайн поръчка вие ще:
 1. Получите качествен и точен превод в спазения срок;
 2. Спестите време, като подадете вашия документ за превод онлайн;
 3. Получите вашите готови документи по най-удобния за вас начин - онлайн, от офис, с куриер.

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Публикувана на 27 Септември 2021 Посещения: 103
Преводи Арте.Док - офис Самболийски преминава онлайнУважаеми клиенти,

За вашето удобство и безопасност, от 23.08.2021 г., офисът ни на бул. Стамболийски ще премине изцяло онлайн.
Очакваме с нетърпение да продължим работата ни заедно с вас във виртуалното пространство.

Оставаме на разположение за вас и вашите казуси и онлайн поръчки за превод и легализация на същите телефон и имейл:
ИмейлТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 0897 070 487

Весело лято и бъдете здрави!

Публикувана на 11 Август 2021 Посещения: 283
Министерство на образованието и науката (МОН) вече предлага пет електронни административни услуги, с цел улеснение на гражданите и юридическите лица. Те са достъпни чрез порталът egov.bg на Държавна агенция „Електронно управление.

Една от новите е-услуги на МОН е за частни лица:

     •     Заявяване за издаване на удостоверение за завършено полувисше и висше образование в България (придобито до 27.12.1995 г.). Към тази услуга се включва и възможността да заявите удостоверение за степен „Специалист по…“, придобита до 22.05.2007 г.

Заявлението може да бъде подадено през портала, на място, по пощата или по имейл.

Повече за услугата можете да прочетете тук - https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/ministerstva/uslugi-81/1177

Останалите четири е-услуги са за юридически лица:

     •     Подаване на заявление за вписване, извършване на промени и отписване от Регистъра на институциите в системата на предучилищното и училищното образование на частни детски градини и училища.

     •     Подаване на заявление за вписване, извършване на промени и отписване на частни професионални колежи в Регистъра на професионалните колежи.

     •     Предоставяне на съгласие за промяна на предназначението на част от или цяла сграда, обект на образованието и науката.

     •     Предоставяне на съгласие за изменение на 
подробни устройствени планове за промяна на предназначението на урегулирани поземлени имоти, отредени за обекти на образованието и науката.

Тези заявление също могат да бъдат подадени през портала, на място, по пощата или по имейл.

Публикувана на 28 Юни 2021 Посещения: 225
Считано от 07.06.2021 г., българските граждани ще могат да пътуват до Испания с ваксинационен сертификат, с цифров сертификат на ЕС, с отрицателен PCR тест или с документ, доказващ преболедуване на Covid-19.

Всички възрастни и деца над 6 години трябва да предоставят един от горе-изброените документи при влизане в държавата, като:
 • За признаване на ваксинационният сертификат, трябва да са изминали 14 дни от поставянето на последната доза от ваксината;
 • Цифровият сертификат на ЕС трябва да удостоверява преболедуване на вируса, ваксинация, PCR тест или бърз антигенен тест;
 • Отрицателният PCR тест трябва да бъде направен до 48 часа преди минаването на Испанската граница;
 • Документът, доказващ преболедуване на Covid-19 трябва да показва, че са изминали поне 11 дни от положителен PCR и да е с валидност до 180 дни от теста.

Документите могат да бъдат представени на някой от следните езици: испански, английски, френски или немски.
Ако документите са издадени на български език, то трябва да им се направи официален превод с подпис и печат на преводач/преводаческа агенция на испански език.

Също така, освен предоставянето на документите, всеки пътник (дори и деца под 6-годишна възраст) трябва да е попълнил и Формуляр за здравен контрол. Всичко за него можете да прочетете в статията ни за пътуване до Испания тук.

Ние можем да ви съдействаме за вашето пътуване до Испания, като преведем документите на испански език. Също можем и да ви съдействаме за попълването на формуляра за здравен контрол.

Безплатна консултация може да получите във всеки един от нашите офиси, на тел.: 0897 070 485 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Публикувана на 09 Юни 2021 Посещения: 237
Напомняме ви, че на 30.06 изтича срокът за подаване на Годишна Данъчна Декларация за юридически лица.

Също така наближават сроковете за подаване на :
 • Годишен доклад за дейността;
 • Декларация за корпоративно управление;
 • Доклад на независимия одитор;
 • Годишен финансов отчет;

Ние можем да ви съдействаме за качествен превод на вашите фирмени финансови документи.
Всичко, нужно да знаете за този тип превод, може да прочетете в страницата ни за финансови преводи.

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Публикувана на 08 Юни 2021 Посещения: 234
Благотворителна кампания Книга за всяко дете и агенция за преводи Арте.Док
Ние от агенция Арте.Док се присъединяваме към дарителската кампания „Книга за всяко дете“,  организирана от store.bg и сдружение “Дете на годината“, по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. Книгите ще бъдат директно доставени до децата в училищата в нужда.

Закупихме 18 броя книги, които ще бъдат дарени на училища в Северозападна България и Сливен, за да послужат като вдъхновение за учениците. Да подарим на децата, нашето бъдеще, стимул да израстват, да ценят образованието си и да бъдат успешни.

Можете и вие да се включите в кампанията като следвате стъпките, описани на сайта на store.bg.

Подкрепете „Книга за всяко дете“ за едно по-добро бъдеще!

Публикувана на 19 Май 2021 Посещения: 269
От 14 май 2021 година ГКПП "Капитан Петко Войвова - Орменион" и ГКПП "Кулата - Промахон" ще са отворени 24 часа за пътуващите, желаещи да преминат границата с Гърция.

Изискванията за предоставените документи за влизане в Гърция са:
 • негативен PCR тест, направен не по-малко от 72 часа преди влизане в държавата - задължителен за всички пътуващи на 5 годишна възраст;
 • или сертификат за извършена ваксинация за коронавирус, от която са минали не по малко от 14 дни;
 • или документ, доказващ, че пътуващият е изкарал Covid-19 преди не по-малко от 2 месеца и не повече от 9 месеца (например с позитивен молекулярен тест, извършен в по-рано опоменатия период);
Документите ще бъдат приети от гръцките власти, когато са представени на някой от следните езици: английски, френски, немски, италиански, испански или руски.

Все още остава задължително попълването на формулярът за локализиране на влизащи в страната посетители (PLF). Той трябва да се попълни най-късно до 23:59 часа в деня преди пътуване до страната. Формулярът можете да намерите тук: https://travel.gov.gr/#/.

Когато вече пътуващите са в Гърция, е добре да са запознати с противоепидемичните мерки в страната. Пътуването в часовете между 00:30 и 05:00 часа е забранено. От 14 май също така отпадат някои от мерките, като е разрешено пътуването между различните области на Гърция.

При необйодимост от съдействие в Гърция, българските граждани могат да се свържат с българското посолство в Атина на тел.: +30 210 67 48 107, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 105 ли генералното консулство на България в Солун на тел.: +30 231 08 29 210, +30 231 08 69 510.


Как можем да ви помогнем ние?

Ние можем да попълним вашия електронен формуляр на място в офиса ни на бул. Витошка 23.

Предварително трябва да подготвите и следните неща:
 • Да донесете личния си документ, с който ще пътувате;
 • Да знаете адреса ви на пребиваване в Гърция;
 • Да посочите актуален телефон или имейл, на който да се получи потвърждението и уникалния QR код. За ваше улеснение ние можем да го разпечатаме на хартиен носител.

Също така можем да преведем вашите документи - резултати от тестове, сертификати и др., позволяващи ви влизане в Гърция, на причнатите от гръцкото правителство езици.

Ако имате нужда от превод, може да се свържете с нас за безплатна консултация на тел
0893 457 698 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 


* Повече информация за казуси, свързани с превод и легализация, можете да прочетете в нашия блог с полезни статии тук
* Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите видео съвети тук.
Успешни истории с постигнати резултати за нашите клиенти, можете да прочетете тук.
* Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук
.

При регистрация получавате безплатен материал за процеса легализация, с който ще спестите време и усилия.

Публикувана на 15 Май 2021 Посещения: 234
Retail Digital Summit 2021 Bulgaria

Днес (11.05.2021 г.) част от нашия екип присъстваше онлайн на Retail Digital Summit 2021. Събититето беше на тема актуални тенденции, новости, и предизвикателства за бизнесите по време на пандемията. 

Списание Enterprise организира форума, като за деня бяха поканени 16 лектора, специалисти в различни области и представители на различни бизнеси в страната. 

Благодарим на организаторите и всички лектори за интересния и информативен ден!
Публикувана на 11 Май 2021 Посещения: 138