Консекутивен устен превод и значението му за бизнеса - агенция Арте.Док

В международните компании английският често е първи или втори официален език, а „въртенето на бизнес“ с чуждестранни клиенти и партньори налага комуникация и на друг език.

Не всеки човек се чувства комфортно, когато му се налага да говори на различен от майчиния си език. Не всеки има достатъчно добри познания и не всеки човек е наясно със спецификите на термините в чуждия език, за да води бизнес преговори. В такъв случай най-добрият вариант е да се доверите на услугите на професионална агенция за превод. 

А в някои ситуации, свързани с юридически казуси, като подписване на важни споразумения, изискват превод от независим експерт заклет преводач, без значение колко добри са езикови познания на участниците.

Консекутивният устен превод набира голяма популярност в компаниите, тъй като деловите срещи и преговори с международни клиенти са неизменна част от успеха на един разрастващ се бизнес. И да не забравяме, че комфортът на участниците е от голяма важност за успешна сделка.


Консекутивен устен превод - какво представлява?


Целият процес на консекутивен превод се случва на принципа на изчакване между двете страни. Презентаторът прави пауза и чак тогава преводачът започва да превежда.

За успешен консекутивен превод е важно говорителят/говорителите и преводачът да направят свои предварителни уговорки относно паузите за превод. Ако уговорката включва дълги изказвания, то преводачът спокойно може да води записки, за да не забрави важна информация.

За да бъде консекутивният превод на достатъчно високо ниво, то преводачът трябва да бъде добър слушател, анализатор и комуникатор – това са трите основни умения на устния преводач.

Ние от Агенция за преводи Арте.Док подбираме професионални езикови преводачи с дългогодишен опит в извършването на устни преводи, тъй като нашата цел е да намерим най-подходящия спрямо вашите нужди преводач.

Прочетете кои са характеристиките на добрия устен преводач в блога ни.

Какво е значението на консекутивния устен превод за Вашия бизнес?


Консекутивният превод е точен и ясен, тъй като не се превеждат отделни думи или фрази, а цялостни, завършени изречения или изказвания. По този начин слушателят не губи връзката между казаното и може да проследи цялостната мисъл на говорителя, като не губи интерес.

Това е и една от причините този вид превод да е предпочитан от бизнеса за делови срещи, разговори и преговори. Опитният преводач успешно ще възпроизведе цялата информация, ще подсигури комфортно общуване и ще минимизира усещането за езикови бариери.

Консекутивният превод може да бъде подходящ както за формални, така и за неформални събития. Особено предпочитан е за събития с ограничен брой участници, като уебинари, обучения, срещи или интервюта.

Също така този вид превод се използва по време на сделки пред нотариус, консултации с адвокат или по време на съдебни заседания, защото законът изисква информацията да бъде предадена на майчиния език и на двете страни, за да може да бъде изцяло разбрана.

Нашите професионалисти са специализирани в устните преводи, знаят как да гарантират гладко общуване и успешно могат да извършат превода, дори тематиката да е в специфични професионални области.

Ние подбираме устните преводачи, с които работим, на база поетапен процес. А нашия над 22-годишния ни опит и дългогодишния опит на колегите ни преводачи гарантират безпроблемно протичане на всички ваши бизнес срещи и събития.

Консекутивен устен превод онлайн


Ние от Агенция за преводи Арте.Док осъзнаваме, че епидемичната обстановка повлия значително на бизнес срещите, обученията и семинарите. 

Много голяма част от тях вече се случват изцяло онлайн, което промени възприятието на хората за този тип събития. И макар онлайн срещите да имат недостатъци, като липсата на директна комуникация лице в лице, те предоставят и много ползи за бизнесите – като възможността на много и различни хора от цял свят да присъстват.

Точно заради това преди 2 години ние започнахме да предоставяме услугата дистанционен консекутивен превод чрез използването на онлайн платформи като Zoom. Прочетете повече относно онлайн устните преводи чрез платформата.

С какво се отличава нашата услуга?


Качествен консекутивен устен превод

Можете да бъдете спокойни, че по време на вашите важни бизнес преговори, нашите преводачи ще преведат всичко гладко и неусетно, така че вие и гостите ви да се чувствате комфортно. Безпроблемната комуникация ще доведе до по-благоприятни бизнес резултати.

Ценова политика

Нашите прозрачни цени са видими на сайта ни и в офисите ни. Те включват всичко, няма скрити такси, така че можете да планирате и да подготвите бюджета си за вашето събитие преди да ни ангажирате.

Конфиденциалност на предоставената информация

Имаме приета политика за гарантиране на поверителността на предоставената ни от вас информация, която всички наши служители и преводачи спазват, преди и след провеждане на мероприятието.

За да бъде един консекутивен превод на ниво, то преводачът трябва да е опитен, владеещ езика на отлично ниво и много добре подготвен. Ние от Арте.Док предоставяме качествено изпълнение на услугата, като ви гарантираме сигурност и спокойствие по време на събитието, както на живо така и онлайн. 

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация