Колко струва превод и легализация на диплома? Арте.Док
Ако кандидатствате в университет в чужбина неминуемо сте изправени пред редица въпроси относно подготвянето на необходимата документация. Независимо кой университет сте избрали едно от първите неща, което трябва да предприемете, е превод и легализация на издадената ви от Министерство на образованието и науката (МОН ) диплома за средно образование.

Често сроковете за подаване на документи в различните държави са по-кратки от тези в българските университети. Затова навременната подготовка е от изключителна важност.

Oсновните стъпки за превод и легализация на диплома:


  1. Поставяне на нотариална заверка на копие на диплома – след като официално получите дипломата за средно образование (ДСО) е необходимо поставянето на Нотариална заверка върху копие. Документи, качени в регистрите на НАЦИД (ДСО, издадени СЛЕД 01.01.2007 г. и ДВО, издадени СЛЕД 01.01.2012 г.) може да се заверят с копие, изготвено от НАЦИД. Оригинал не се заверява!
  2. Поставяне на заверка Апостил (Apostille) – подготвеното копие следва да се завери с печат Апостил от Националния център за информация и документация (НАЦИД), където се заверяват всички учебни документи. От 2020 г. вече може да бъде поставен и електронен Апостил (e-Apostille). Прочете тук всичко за електронен Апостил.
  3. Превод – следващата стъпка е документът да бъде преведен на желания целеви език. Важно условие тук е преводачът да бъде заклет (одобрен от дирекция Консулски отношение на Министерството на външните работи – КО на МВнР).
  4. Заверка на превода – готовият превод, подготвен и оформен спрямо всички изисквания за легализация, се скачва с документа и върху този комплект се поставя заверка на превода от КО на МВнР.

Важно! Цялата процедура по превод и легализация се извършва върху копие. Така няма да загубите оригиналния си документ и можете да направите две или повече заверени копия при кандидатстване в различни университети.

Подробности относно критериите, на които трябва да отговаря оригиналът на ДСО можете да разгледате в статията Превод и легализация на българска диплома за средно образование.

Всички предлагани от нас услуги можете да използвате удобно от вашия дом или офис чрез онлайн платформата ни. Ако нямате физическото време да обиколите сами всички заверяващи и удостоверяващи институции ние можем да ви съдействаме, като дори не е необходимо да идвате на място в наш офис.

Чрез опцията за онлайн поръчка спестявате ценно за вас време, а чрез комбинираните ни пакети за превод и легализация на Диплома за средно образование спестявате над 25% от предвидените разходи.

А до края на юни месец ви предлагаме и Специална Оферта за Премиум пакет за легализация на ДСО с допълнителни 10% намаление! Вижте офертата тук.

Основни стъпки за онлайн поръчка за превод и легализация на диплома:


  1. От началната ни страница избирате опцията „Онлайн поръчка“.
  2. От падащите менюта избирате характеристиките на документ диплома за средно образование:
 »  Вид на услугата – превод и легализация

  »  Тип на поръчката* 

 »  Вид на документа – диплома за средно образование

  »  Брой страници** – 3 бр.

 »  Изходен и целеви език

  »  Начин на получаване – по куриер или на място в наш офис.***


* Чрез промяна в опцията „Тип на поръчката“ може да изберете оптималната комбинация между време за изпълнение и ценова стойност (нормална, бърза или експресна).
** Приблизителния брой преводачески страници (1'800 знака готов текст) за ДСО е 3 страници.
*** Опцията получаване по имейл не е валидна за този тип услуга, тъй като трябва да получим и да ви върнем оригинала на завереното копие на дипломата ви.

За ваше улеснение в дясно на екрана ще видите изчислената цена за вашата поръчка за превод и легализация чрез онлайн калкулатора. Цената включва всички елементи на услугата, както и всички държавни такси.

Предварително изчислената стойност ви дава свободата да изберете подходящ времеви пакет, съобразен с вашите крайни срокове и бюджет. Нашите ценови предложения за учебни документи и специални комбинирани пакети са предназначени за ваше улеснение, без да натоварват излишно бюджета ви. Отстъпките за комбинация между превод и легализация започват от -25% от общата стойност като така спестявате време и средства.

Всички комбинирани пакети за превод и легализация можете да разгледате в нашите цени тук.

  1. След като отбележите всички опции на услугата лесно преминавате към опцията „Поръчай“, при която прикачвате вашия файл на сканиран документ във формат word, pdf или jpg, попълвате информация за контакт с вас (име, телефон и имейл), както и допълнителни изисквания към превода.
    На посочения имейл адрес ще получите потвърждение за успешно изпращане на поръчката, както и линк за онлайн плащане.
Важно! При направена онлайн поръчка, включваща услугата легализация на диплома за средно образование, трябва да изпратите вашия оригинален документ до наш офис. Това може да се случи с куриерска фирма или на място в офис от вас или ваш представител, който да достави документа.

Подробно описание как да направите онлайн поръчка можете да прочетете в статията ни Лесни 3 стъпки за подаване на онлайн превод и/или легализация.

Ако изпитвате несигурност при попълване на някоя от опциите, на всяка стъпка можете да се свържете с наш сътрудник за съдействие на тел. 0897 070 485 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..* Повече информация за казуси, свързани с превод и легализация, можете да прочетете в нашия блог с полезни статии тук.       
* Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите видео съвети тук.
* Успешни истории с постигнати резултати за нашите клиенти, можете да прочетете тук.
* Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук и след регистрация ще получите безплатен материал за процеса легализация, с който ще спестите време и усилия.Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация