Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
Ротари България логоКампания "Отвори очи"Wheelmap logoЗеления кръг лого 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo icantoo Идея в действие лого

Повече
Преводи от и на италиански език от агенция за преводи Арте.Док

Имате нужда от превод на документи от италиански език? Планирате местене в Италия и документите ви трябва да бъдат преведени на италиански език? Ще водите преговори с италианска фирма и ви трябва оторизиран устен преводач с италиански език?


Италианският е представител на романските езици, част от индоевропейските езици. Говори се от над 60 милиона души и е официален език в 4 държави - Италия, Сан Марино, Ватикана и Швейцария

Всеки район в Италия има свой собствен специфичен диалект, коренно различни един от друг. Независимо от това, всяка официална комуникация – устна или писмена, се осъществява на книжовния италиански език.


Благодарение на нашия 21-годишен опит, ви предоставяме качествени преводи от и на италиански език, при винаги спазен срок и конфиденциалност!

Бутон писмен превод италиански

С какво нашата услуга се отличава? С какво нашата преводаческа услуга се отличава?


За преводи с италиански език, работим с екип от вътрешни и външни преводачи, които са на разположение да реагират бързо за вашите преводи. Разполагаме с база от над 200 преводачи с италиански език в цяла България. 

А нашите партньорства с международни преводачески агенции и асоциации ни позволяват да предоставяме качествени италиански преводи в множество езикови комбинации и в множество специализирани терминологии.

Нашата система за гарантиран качествен превод Нашата система за гарантиран качествен превод от и на италиански език


Арте 5е система squareБлагодарение на нашия 21 годишен опит, изградихме и въведохме АРТЕ 5Е системата „Гарантиран качествен превод“, с която подсигуряваме спазването на договорения срок, извършването на доказано качествен терминологичен превод и запазването на конфиденциалността на предоставената ни информация.

Професионалните ни преводачи с италиански език, изградената ни терминологична база и дългогодишния ни опит, носят множество ползи за вас.

Като:
 • Бързо получаване на конкретна оферта след като подадете запитване.
 • Сформиране на екипи от преводачи, специалисти в конкретната сфера на вашия бизнес.
 • Възможност за превод на големи обеми в кратки срокове.
 • Метод „ОК“– преглед на превода от редактор-експерт.
 • Възможност за редакция или proofreading на текста от преводач с native носител на езика.

Стъпки при превод от и на английски език Стъпки при превод от и на италиански език


Процесът на превод се дели на три основни етапа:
 1. Първият е изборът на най-подходящия преводач или преводачески екип с италиански език. При специализирани преводи задължително преводачът има опит в специфичната сфера.
 2. След преводачът, документът преминава в опитен редактор, който гарантира консистентност на термините и липса на граматически, правописни или синтактични грешки.
 3. Финалната стъпка е прегледът на документа от мениджър, преди предаването на готовия превод. Мениджърът подсигурява, че всички ваши изисквания са спазени.


Срокове за превод от и на английски език Срокове за изпълнение на превода


При преводи от и на италиански език, има три възможни срока за изпълнение:

 • Стандартна поръчка - До 5 преводачески страници текст се превеждат за 2 (два) работни дни = 48 часа. 
 • Бърза поръчка - До 5 преводачески страници текст се превеждат за 1 (един) ден. При нужда от бърз превод на голям обем, препоръчваме предварителна консултация с наш представител.
 • Експресна поръчка - Предоставяме и възможността за експресен превод от и на италиански език, до 2 астрономически часа за до 5 преводачески страници. Преди подаване на поръчка за експресен превод трябва да се консултирате с наш представител на тел.0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Сроковете са изчислени при превод от един преводач. При желание за съкращаване на сроковете е възможно сформирането на екип от преводачи.


Бутон Поръчайте превод сега

Калкулиране на цената за превод Калкулиране на цената за превод


Цените за превод от и на италиански език може да намерите в раздела ни Услуги и ЦениИталианският език е разпределен в I-ва група езици. 

Всички преводи в България се таксуват на преводаческа страница. Според БДС, тя се равнява на 1800 знака с интервалите готов превод.


Поради различията в дължината на думите и синтаксиса между българския и италианския език, е възможно броят страници изходен текст да е различен от броят страници готов превод.
За да проверите обемът на вашия документ, можете да погледнете в Word -> Word count > Characters (with spaces). Ако разделите броят символи на 1800 ще получите ориентировъчния брой страници.

Не се притеснявайте, ако имате документа само на хартия, нашите експерти ще ви съдействат и ще ви уведомят за приблизителните обем и цена.

Прочетете още за изчисляването на вашия превод в статията ни за Една преводаческа страница.

Ето и отзиви от наши доволни клиенти за преводи с италиански език:
Отзиви за преводи от на италиански


Онлайн поръчка за превод на английски език Как да поръчам превод от или на италиански език?


Online поръчка на превод
Можете да поръчате вашият италиански превод на място в нашите офиси или онлайн. За да ви улесним, ние създадохме нашия калкулатор за
 Онлайн поръчка за превод.

По този начин, бързо и лесно, можете да поръчате вашия превод от и на италиански език, независимо къде по света се намирате. Калкулаторът ни е разработен за всички видове устройства – лаптоп, таблет или телефон.

При подаване на вашата поръчка имате опцията да изберете най-предпочитания за вас метод на получаване – по имейл, от офис или с куриер; и най-удобния за вас начин на плащане.

Прочетете кои са трите стъпки за подаване на онлайн поръчка за превод тук.


Онлайн поръчка бутон

Устен превод на английски език Устен превод и други услуги, свързани с италиански език


Устен превод
Предлагаме качествен устен превод от и на италиански език за всякакви бизнес или лични събития. Независимо от типа устен превод - консекутивен, симултанен, устен превод с придружаване, превод пред нотариус; или от вашето местоположение, ние ще ви осигурим най-подходящия преводач с италиански език за вашите нужди.


При спешна нужда от устен превод от и на италиански език - за същия или следващия ден, свържете се с нас на тел.: 0894 427 109.
Прочетете повече за устните преводи тук.


Също така предоставяме следните услуги от/на италиански език:
 • Редакция на фирмени текстове, рекламни материали, презентации
 • Превод и локализация на уеб сайт
 • Транскрипция и субтитри
 • DTP (Desktop Publishing)
 • И най-новата ни услуга – Абонамент за превод на периодично уеб съдържание

На разположение сме да разрешим всеки ваш казус за преводи от и на италиански език! Свържете се с нас за безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..