Преводи при инвестиционни проекти от агенция за преводи Арте.Док

Търсите международен инвеститор за ваша идея или стартъп (startup)? Вие сте организатор на проект и искате да се свържете с потенциални инвеститори по света? Или сте открили своя инвеститор, но ви е необходим превод на вече подготвената документация?

Вие сте малко, средно или новосъздадено предприятие, публично дружество, общинска или държавна администрация, НПО, сдружение, браншова организация, гаранционен или рисков фонд, университет или изследователски институт?

А може би сте инвеститор, който търси възможности за инвестиции в различни области като енергийна ефективност, транспорт, здравеопазване, възобновяема енергия и др.?

Независимо дали сте инвеститор или търсите инвестиции, ние можем да ви помогнем при превода на вашите документи на желания от вас език.

В тази статия ще ви представим подробности относно преводите на инвестиционни проекти и на документация, свързана с инвестициите.



Какви са видовете документи за превод при инвестиционен проект?


Инвестициите са капитал за създаване на дълготрайни активи, придобиване на финансови инструменти и др. Инвестиционният проект представлява набор от документи, свързани с придобиването на съответния актив.

Инвестиционните проекти могат да се класифицират в някои основни групи: инвестиционни проекти за конкретни отрасли (строителство, селско стопанство, машиностроене и др.); регионални инвестиционни проекти; инвестиционни проекти за развитие на компании; инвестиционни проекти за отделни производства и дейности, и др.

Често превеждани документи, част от инвестиционния проект са:
  • Инвестиционни отчети и анализи;
  • Презентации;
  • Годишни финансови отчети;
  • Одиторски доклади;
  • Годишни или месечни отчети;
  • Оценка и анализ на риска;
  • Анализ на пазара;
  • Анализ на конкуренцията;
  • Документация относно инвестиционен фонд;
  • Срочни или безсрочни договори;
  • Спестовни сметки;
  • Доклади и анализи на фондовия пазар;
  • Софтуер за онлайн търговия и др.

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605. 


Кои са ключовите аспекти при превода на инвестиционни отчети, анализи, проспекти?


Инвестиционните отчети са документи, които предоставят на компаниите финансова информация относно направените инвестиции.

Инвестиционните анализи са ценен инструмент за финансовите пазари. Инвестиционните решения предопределят развитието на бизнеса и са в основата на всички управленски решения.

Инвестиционните проспекти предоставят подробности относно видовете акции, за които се отнася фондът; транзакциите, които акционерите могат да извършват с тях; както и дивидентите, данъците и комисионните, които са начислени или направени от тях.

Преводът на отчетите, анализите и проспектите за инвестиции играе основна роля. Той трябва да бъде извършен точно и ясно, както са написани и самите документи. Добрият превод е първата крачка към международни инвестиции.

Качественият превод на документация, свързана с инвестиционен проект, представлява ефективно средство за всяка компания, която разчита на световни инвеститори. Преводът може да подпомогне кандидатстването ви за голям инвестиционен гранд.

Освен това преводът на инвестиционните документи (отчети, анализи, проспекти) спомага за разбиране на дейността на определена компания. В глобализирания свят тази задача е ключът към придобиването на доверие, не само сред инвеститорите и акционерите, но и като цяло на световните пазари. Професионалният превод дава предимство и може да ви изведе значително пред конкуренцията.


Какви са характеристиките на превод на презентация или платформа Peer-to-peer?


Ако разчитате на международна инвестиция за вашия бизнес, трябва да се запитате: "Как да създам презентация, подходяща за международни инвеститори?".

Общоизвестно е, че някои от най-добрите компании са започнали своя бизнес като малки фирми, търсещи финансиране от гранд. Те са го намерили отчасти благодарение на качествена презентация на съответния език.

1. Превод на презентация: Преводът на презентация притежава характерен стил и гарантира правилното предаване на посланието. От решаващо значение при превода на презентация е той да е ясен, тъй като работата на преводача представлява средство за комуникация с потенциални инвеститори, към които е насочена тази презентация.
2. Превод на Peer-to-peer (P2P)* онлайн платформа: За да бъде достъпна платформата за международни ивеститови, както и при превод на корпоративен сайт, ще имате нужда от поне две езикови версии.

*Инвестирането (P2P) e финансиране на един проект или начинание с набиране на средства от голям брой хора. Най-често то се осъществява посредством специализирани интернет платформи.


Защо да инвестирате в качествен инвестиционен превод?


В днешно време ограничаването на дейността ви само в границите на един пазар е грешка. Не позволявайте на другите да стигат до вашия инвеститор преди вас.

Задайте си въпроса: "Как да изготвя моя проект, така че да бъде лесно разбираем за международни инвеститори?"

За успешен превод с високо качество е важно да се използва стабилен партньор (агенция) или експерт (преводач на свободна практика), който не само познава стандартите в тази специализирана област, но и владее подходящия финансов речник. За да преведе текста възможно най-точно и достоверно е необходимо преводачът/агенцията да бъде запознат с основни концепции на микро и макро икономиката, банковата и финансовата терминология.

Нашата агенция разполага със специализирани преводачи за всеки конкретен казус, отрасъл, специфичен случай, конкретна задача. За още по-голяма ефективност на предаваното от вас послание ние ви предлагаме и услугата локализация (тук можете да прочетете статията ни за Локализация).

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605. 


Как ние можем да Ви помогнем?
Най-доброто решение за намиране на нови инвеститори е професионалният езиков партньор. Ето и какво ви предлагаме:

  • Ще подсигурим подходящия екип, който да преведе вашата документация – преводачи, професионално и терминологично подготвени, спрямо спецификата на инвестиционния продукт.
  • Спазваме договорените срокове чрез разработена вътрешна система за бърза последователна работа на преводач и редактор върху изходния материал.
  • Предлагаме комбинирани услуги за превод и локализация и/или легализация.
  • Предлагаме възможност за избор между различни пакети за превод, с конкретно съотношение между срок и цена, подходящи за вас и вашите инвестиционни възможности.
  • Извършване на редакция на вече написан материал – редица международни компании разполагат със служители, владеещи поне 2 езика и изготвящи проекти, доклади или отчети директно в изходния език.



Какво отличава нашата работа?
  1. Гарантирана висока степен на конфиденциалност относно всяка предоставена към нас информация – всеки наш служител подписва декларация за конфиденциалност и стриктно се спазват приетите фирмени процедури по GDPR.
  2. Качествен превод, базиран върху знанията и професионализма на преводачите, с които работим вече повече от 20 години, както и на квалифицирания ни мениджърски екип с богат опит.
  3. Редакция на всяко преведено изречение – не можем да си позволим грешка или неточност при извършване на превод. Всеки преведен материал подлежи на двойна редакция– веднъж от самия преводач и втори път – от редактор.

                              Ние сме с вас по пътя към вашата нова международна инвестиция!



Ако имате казуси, свързани с преводи на документи или презентации, свързани с инвестиционни проекти, можете да се свържете с нас за безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ние ще ви помогнем за вашия конкретен случай. 


* Повече информация за казуси, свързани с превод и легализация, можете да прочетете в нашия блог с полезни статии тук
* Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите видео съвети тук.
* Успешни истории с постигнати резултати за нашите клиенти, можете да прочетете тук.
* Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук и след 
регистрация ще получите безплатен материал за процеса легализация, с който ще спестите време и усилия.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация