Как да подготвим материалите си за превод Агенция Арте.Док

Когато се нуждаете от професионална преводаческа услуга, то със сигурност разчитате преводът да бъде извършен качествено и в срок.

Но често точността и скоростта на извършване на превода могат да бъдат повлияни от предварителната подготовка на текстовете или документите за превод. За да постигнете по-добри резултати и да ускорите целия процес, е добре да отчетете няколко фактора за материала, който ще предадете. Вие като клиент имате основен контрол върху тях. 

Разбира се, процесът не е никак сложен, така че няма от какво да се притеснявате. Ето някои от фактори, които могат да улеснят или попречат на качественото извършване на превод в нужния ви срок.

Няколко основни изисквания

Има много неща, които може да направите, за да получите качествен превод без губене на време и усилия, но днес ще ви споделим основните такива.

Четливи материали

Изключително важно е материалът, който изпращате да бъде четлив – преводачът няма как да гадае какво е бащиното ви име или колко точно е бил оборотът на фирмата ви за изминалата година. 

Ако подавате онлайн поръчка за превод и снимате документа с телефон, то трябва да сте сигурни, че качеството е достатъчно добро и снимката не изрязва определени части от текста.

Ако изпращате сканиран документ, проверете дали текстът е ясно видим и дали няма размазани думи. Повярвайте ни, преводачът ще ви бъде изключително благодарен за това!

Ако документът е писан на ръка, разчитането на текста отнема повече време и следователно може да доведе до увеличаване на цената и срока на вашата поръчка.

Специфичност и информация

За успешен и бърз превод е нужно да споделите и информация относно вашите очаквания и изисквания. Да кажем, че имате нужда от превод на фирмения ви сайт - нужно е да определите какво точно очаквате да бъде преведено, кои страници на сайта и дали искате да бъдат преведени и текстовете в изображенията, например.

Допълнителна информация, която ще бъде оценена, е конкретика относно таргет аудиторията на текстовете, специфичен диалект (ако има такъв) и стил на изказ, който очаквате.

Ако сте фирма, то може да подготвите кратък речник със специфичните за вашата сфера или фирма термини - как искате да бъдат преведени или пък с думи, които искате да бъдат запазени по същия начин в целевия език. Това ще бъде много полезно за точността и ще ви спести време и средства от последващи корекции. 

Реалистичен краен срок

Не на последно място по важност е реалистичният краен срок. Много често клиентите не си дават сметка, че различните фактори като обем, език, терминология влияят на реалистичния краен срок и очакват качествен превод за отрицателно време.

Но качественият превод изисква време, а следвайки и нашата АРТЕ 5Е система, всеки наш превод се преглежда и от редактор по метода „Четири очи“.

Нуждаете се от легализация?

Ние от Агенция за преводи Арте.Док предоставяме и услугата легализация на документи. 

В случай, че имате нужда от легализация, то документът, който ще донесете трябва задължително да отговаря на административните изисквания. Какви са изискванията за вашия конкретен документ може да прочетете в нашия сайт или да се възползвате от нашата безплатна консултация на тел.: 0897 070 485.

Допълнително трябва да знаете, че процесът на легализация отнема повече време, тъй като за да се легализира един документ, то трябва да получи заверка в конкретни държавни институции, всяка от които предлага различни срокове за изпълнение. 

Също така, ако изпратите документ за легализация от друго населено място, или пък от чужбина трябва да имате предвид времето, което ще отнеме документът да стигне до нас, да го преведем, легализираме и изпратим обратно.

Ние от Агенция за преводи Арте.Док винаги се стараем да изпълним изискванията на клиента максимално бързо и висококачествено. Нашите специалисти имат дългогодишен опит и можем да гарантираме качествена работа в рамките на реалистичен краен срок.


На линия сме да ви съдействаме за всеки ваш казус онлайн, в нашите офиси, на тел.: 0897 070 485 или имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация