Защо и кога да използваме услугата предпечатна подготовка Арте.Док

Предпечатната подоготвка 
е услуга, с която се оформя крайната визия на всеки материал с текст и графики, изображения и други, преди да бъде отпечатан, публикуван онлайн или изпратен на целевата аудитория. 


Такива материали често са: 
  • рекламни банери
  • брошури
  • каталози
  • листовки
  • ръководства за употреба и други

Предпечатна подготовка - задача, която изисква професионален опит


Обикновено услугата по предпечатна подготовка се извършва от вътрешнофирмени графични дизайнери или рекламни агенции

Какво се случва обаче, когато материалите трябва да се преведат на друг или на няколко други езика? Успява ли графичният дизайнер правилно да позиционира текстовете на съответния език? 

А дали има и нужния шрифт, който да има версии за различните азбуки? Няма ли опасност от графични гафове, като например да се акцентира не върху ключова дума, а върху съюз или предлог, само защото дизайнерът не познава чуждия език? 

Разбира се, че е възможно. Такива грешки се случват относително често макар понякога да са просто забавни, могат и да нанесат сериозни щети върху имиджа и крайната цел на кампанията, за която са изготвени материалите.

Вземете например червения и зеления цвят, с който сме свикнали да изобразяваме спад и ръст - червено за спад и зелено за ръст. В Япония, Taйван и Китай смисълът на тези цветове е обърнат. 


Там се използва червено за положителен ръст и зелено или черно за негативно движение на данните. Или пък в Италия, изразът „essere al verde” (да си на зелено) означава да нямаш никакви пари, да си банкрутирал.

Представете си как би се приел от азиатски или италиански партньори един “зелен” отчет от компания, незапозната с тези специфики, ако тези особености не са съобразени от графичния дизайнер.

Дори и най-големите брандове могат да направят подобна грешка, като например рекламната кампания на Найк за Китайската Нова година през 2016 г. 

Тогава марката създава специално издание на обувките си Air Force 1, които могат да бъдат персонализирани с два китайски символа – единият значещ благоденствие, а другият – късмет. Но грешката идва когато маркетинг отдела пуска реклама на обувки с двата символа един до друг, а това променя значението и призовава китайско-говорящата публика: „Стани дебел“.

За да се избегнат такива недоразумения и грешки в превода, добрите преводачески агенции предоставят предпечатната подготовка, в допълнение към основните услуги в своето портфолио. 


Нужно ли е да използваме професионална услуга от преводаческа агенция?


Предпечатната подготовка от агенция за преводи включва оформянето на преведения текст по подобен на оригинала начин. 

Нанасяне на промени в дизайна спрямо особеностите на различните езици, ако има скъсяване или удължаване на текста, или пък промяна на значението на текста. Акцентиране върху правилните думи, така че посланието и емоцията да бъдат предадени по най-добрия начин.

Проверява се също за скрити в снимките думи и описания, които също трябва да се преведат, осигурява съответно оформяне на линкове или накратко казано - агенцията се грижи за професионалното оформяне на текста, не само за неговия адекватен превод.

Друг голям плюс, който ще ви спести време и много усилия е, че агенцията ще ви върне файловете в същите формати, в които сте ги подали вие. 

Защо да изберете нашата професионална услуга?


Работим със специалисти, които притежават богат опит


Ние в Арте.Док работим със специалисти с опит в различни софтуери и програми, като:
  • Adobe Photoshop 
  • Indesign 
  • CorelDraw
  • AutoCAD 
  • Adobe Illustrator 
  • Adobe Page Maker и други
Независимо кой софтуер вашите дизайнери предпочитат, ние ще можем да ви предоставим качествено преведен материал, правилно оформен, предаващ вашите думи по най-добрия начин, във вашия формат – готов за публикуване или разпечатване.

Нашите експерти знаят как да извършат културна адаптация


Нашите експерт преводачи знаят как да предадат идеите ви на езика на вашата целева аудитория и как да интегрират на точното място и по най-добрия начин превода във вашата реклама, брошура, листовки и др. Посланието ви ще бъде адаптирано към съответните езикови и културни специфики.

Можем да ви предложим богат набор от езикови комбинации


Благодарение на нашия 22-годишен опит, предоставяме професионални писмени преводи с предпечатна подготовка на повече от 36 езика.

Нашите процеси ви гарантират качествена услуга


Благодарение на нашата вътрешно-разработена АРТЕ 5Е система, ние ви гарантираме винаги високо качество на преводаческата услуга.

Системата е изградена от 5 основни елемента :

  • избор на най-подходящия екип от преводач и дизайнер 
  • база данни със специфичните термини на вашия бизнес 
  • технологични иновационни решения 
  • „Метод ОК“ (оценка на качеството) 
  • софтуер за управление на проекти Арте-Мениджър

Винаги получавате безплатна консултация и прозрачно ценообразуване


На всички наши клиенти предоставяме безплатна консултация за всеки преводачески казус. Можете да се свържете с нас по телефон, имейл или да ни посетите в някой от офисите ни в гр. София.

Предпечатната подготовка е инвестиция с възвръщаемост. След консултация за вашия проект и желания, наш представител ще ви изготви безплатно прогнозен бюджет и ще предложи различни опции, от които да изберете. Така вие ще сте наясно с инвестицията, която ще направите, още преди да ни ангажирате.

Три пъти мерим, веднъж режем


Когато се колебаете дали да изберете предпечатна подготовка от наш екип или да оставите друг дизайнерски екип да оформи текста, помислете и за това, че ние имаме допълнителен етап на ревизия на всички готови материали, на всички езици, за да се подсигури високото качество.

Нашият „Метод ОК“ гарантира, че всяка дума, всеки слоган и всяко послание ще бъдат проверени минимум два пъти, преди да бъдат финално прегледани от вашия мениджър на проекта. Чак тогава готовите файлове ви се изпращат в нужния ви формат.

Това са само шест от причините да изберете качествени превод и предпечатна подготовка от нашата агенция – Арте.Док

На разположение сме за вас всеки делничен ден за безплатна консултация за вашия проект, на тел: 0896 731 605 на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Заедно предаваме визията ви на международно ниво!

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация