От 14 май 2021 година ГКПП "Капитан Петко Войвова - Орменион" и ГКПП "Кулата - Промахон" ще са отворени 24 часа за пътуващите, желаещи да преминат границата с Гърция.

Изискванията за предоставените документи за влизане в Гърция са:
  • негативен PCR тест, направен не по-малко от 72 часа преди влизане в държавата - задължителен за всички пътуващи на 5 годишна възраст;
  • или сертификат за извършена ваксинация за коронавирус, от която са минали не по малко от 14 дни;
  • или документ, доказващ, че пътуващият е изкарал Covid-19 преди не по-малко от 2 месеца и не повече от 9 месеца (например с позитивен молекулярен тест, извършен в по-рано опоменатия период);
Документите ще бъдат приети от гръцките власти, когато са представени на някой от следните езици: английски, френски, немски, италиански, испански или руски.

Все още остава задължително попълването на формулярът за локализиране на влизащи в страната посетители (PLF). Той трябва да се попълни най-късно до 23:59 часа в деня преди пътуване до страната. Формулярът можете да намерите тук: https://travel.gov.gr/#/.

Когато вече пътуващите са в Гърция, е добре да са запознати с противоепидемичните мерки в страната. Пътуването в часовете между 00:30 и 05:00 часа е забранено. От 14 май също така отпадат някои от мерките, като е разрешено пътуването между различните области на Гърция.

При необйодимост от съдействие в Гърция, българските граждани могат да се свържат с българското посолство в Атина на тел.: +30 210 67 48 107, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 105 ли генералното консулство на България в Солун на тел.: +30 231 08 29 210, +30 231 08 69 510.


Как можем да ви помогнем ние?

Ние можем да попълним вашия електронен формуляр на място в офиса ни на бул. Витошка 23.

Предварително трябва да подготвите и следните неща:
  • Да донесете личния си документ, с който ще пътувате;
  • Да знаете адреса ви на пребиваване в Гърция;
  • Да посочите актуален телефон или имейл, на който да се получи потвърждението и уникалния QR код. За ваше улеснение ние можем да го разпечатаме на хартиен носител.

Също така можем да преведем вашите документи - резултати от тестове, сертификати и др., позволяващи ви влизане в Гърция, на причнатите от гръцкото правителство езици.

Ако имате нужда от превод, може да се свържете с нас за безплатна консултация на тел
0893 457 698 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 


* Повече информация за казуси, свързани с превод и легализация, можете да прочетете в нашия блог с полезни статии тук
* Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите видео съвети тук.
Успешни истории с постигнати резултати за нашите клиенти, можете да прочетете тук.
* Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук
.

При регистрация получавате безплатен материал за процеса легализация, с който ще спестите време и усилия.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация