Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
Ротари България логоКампания "Отвори очи"Wheelmap logoЗеления кръг лого 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo icantoo Идея в действие лого

Повече
Финансовият превод попада във високоспециализирана сфера на превод. Поради специфичния си характер често комбинира не само финансови, но и икономически или правни аспекти и терминология.

Финансовите и икономическите документи за превод най-често са счетоводни документи, финансови отчети, баланси, протоколи, доклади, банкови преводи и извлечения, удостоверения, фактури и други.

Финансовите документи се отличават с изключителна детайлност и прецизност, и съдържат специфична финансова терминология. Те включват специализиран речник, с който повечето хора не са запознати. Много преводачи имат образователно-квалификационна степен в две или повече направления, най-често по лингвистика и икономика. Някои от тях са дори специалисти по финанси, икономисти с доказани езикови умения, които имат богат опит и познания по финанси.

Финансовите доклади съдържат предимно цифри, данни и факти, ноосновният текств никакъв случай не е по-маловажен – точно обратното. Целта на добрия специализиран превод не е да бъде написан със сложни думи, а да бъде разбираем, конкретен и ясен за вашите международни инвеститори.

В повечето случаи срокът за изпълнение е значително по-кратък, поради забавяне от страна на издаващата документа институция. Предварителното планиране и подготвяне на документацията своевременно ще ви улесни.

Обикновено този тип преводи се прилагат за документи, които са от решаващо значение за бизнеса. Те често могат да бъдат със степен на правна сила и затова са от голяма важност за дадената компания или физическо лице.
Поради тази причина точен превод, без грешки и с правилно преведена терминология, е от съществено значение.

Инвестирането в качествен финансов превод е от голямо значение в дългосрочен план за всеки бизнес.


Ако имате казуси, свързани с преводи и легализация на финансови документи, можете да се свържете с нас за безплатна консултация на тел.: 0896 731 605, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или чрез нашия онлайн чат ТУК и ние ще Ви помогнем за вашия конкретен случай.

Важни разлики между финансовите преводи и другите видове превод прочетете тук.


Цените за превод можете да намерите тук.
Онлайн поръчка за превод може да подадете чрез нашия онлайн калкулатор тук.