Преводи от и на испански език от агенция за преводи Арте.Док

Имате нужда от превод на текстове на испански език? Придобили сте право на пенсия от Испания и ви трябва превод на документи от испански език? Ще посетите испанска партньорска фирма и за преговорите ви трябва устен преводач с испански език? 

Испанският език е романски език от индоевропейската група и днес е вторият най-разпространен майчин език в света, говорен от около 500 милиона души. Испанският език се говори из цял свят, на всички континенти, най-вече в северна и южна Америка и Европа.

Поради разпространението на езика в толкова различни райони и многото му вариации и диалекти, за качествен превод и локализация е важно да се знае за коя испано-говоряща държава или регион е предназначен текстът.


Благодарение на нашия 22-годишен опит, ви предоставяме качествени преводи от и на испански език, при винаги спазен срок и конфиденциалност!

Бутон писмен превод испански език

С какво нашата услуга се отличава? С какво нашата преводаческа услуга се отличава?


За извършване на преводи от и на испански език, работим с екипи от вътрешни и външни преводачи и редактори от цяла България. 

Партнираме си с множество испански и южноамерикански преводачески агенции при нужда от превод от/на испански и друг чужд език в специализирана сфера, като например: превод от френски на испански на техническа документация.

По този начин можем да ви предоставим качествена услуга в множество различни езикови комбинации, с гарантирано спазена терминология на вашия бизнес.

Работата с експертни лингвисти и преводачи с майчин език е комбинирана с нашата система за гарантиран качествен превод АРТЕ 5Е и благодарение на това можем да ви предоставим гаранцията ни „Спазен срок“.



Нашата система за гарантиран качествен превод Гарантиран качествен превод от и на испански език


Арте 5е система square
Благодарение на нашия дългогодишен професионален опит, разработихме и внедрихме в работните ни процеси системата АРТЕ 5Е „Гарантиран качествен превод“ (линк).

Следвайки методологията на АРТЕ 5Е системата  гарантираме на нашите клиенти предоставянето на висококачествена преводаческа услуга, спазването на конкретната терминология, запазване на сигурността на информацията и предаването на готовия превод винаги в договорения срок. 

Експертните ни преводачи с испански език, изградените терминологични бази и над 22-годишният ни опит, носят множество ползи за вас и вашите преводи.


Като например:
  • При получено запитване наш представител ще ви предложи различни възможни срокове и ценови варианти.
  • Възможност за сформиране на екип от преводачи и редактори, специалисти с опит и експертиза в нужната ви сфера.
  • Метод „ОК“ или метода на четири очи – вашият превод винаги се преглежда от редактор, с цел осигуряване на високо качество.
  • Възможност за proofreading на текста от носител на езика, т.е. преводач с майчин испански език.
  • Гаранция „Спазен срок“ – ако не спазим договорения срок, ще намалим цената на вашия превод пропорционално на получилото се закъснение.

Стъпки при превод от и на английски език Стъпки при превод от и на испански език


При всеки проект запревод основните етапи са:
  1. Първи етап - Избор на най-подходящия за вашите нужди преводач с испански език. Изборът е повлиян от сферата на текста, изходния/целевия език, нужния ви срок.

  2. Втори етап - След преводача, по Метода „ОК“, документът преминава в редактор, който преглежда текста не само за грешки, но и отговаря за консистентността на терминологията.

  3. Трети етап - След получаване на файловете от редактор, мениджъра на проекта прави финална проверка преди да изпрати превода на клиента.


Срокове за превод от и на английски език Срокове за изпълнение на превода


Както за другите езици от II-ра група, за преводи от и на испански език, предлагаме три времеви опции за изпълнение:

  • Стандартна поръчка - превод на до 5 преводачески страници за 4 (четири) работни дни. 
  • Бърза поръчка - превод на до 5 преводачески страници за 2 (два) работни дни. 
  • Експресна поръчка - Предоставяме и възможността за експресен превод от и на испански език. За консултация се свържете с наш представител на тел.0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Сроковете за изпълнение на превода са при обработка от един преводач. Ако имате нужда от превод на голям обем текст в по-кратък срок, може да бъде сформиран екип от двама или повече преводачи.

Ето и отзиви от наши доволни клиенти за преводи с испански език:
Отзиви за преводи от на испански - агенция Арте.Док

Бутон Поръчайте превод сега

Калкулиране на цената за превод Цена за превод


Цените за превод от и на испански език може да намерите в раздела ни Услуги и ЦениИспанският език е разпределен във II-ра група езици. 

Цените се определят на база една преводаческа страница, която е равна на 1800 знака (с интервали и препинателни знаци) готов превод. 

Заради разликите в лексиката и синтаксиса между българския и испанския език, може броят страници на оригинала да се различава от броя страници на готовия превод.

Ако имате текста за превод в електронен формат, може да проверите колко преводачески страници е вашият документ: в Word -> Word count > Characters (with spaces). Броят символи се дели на 1800 и получавате ориентировъчния брой страници

Прочетете още за изчисляването на вашия превод в статията ни за Една преводаческа страница.


Онлайн поръчка за превод на английски език Как да поръчам превод от или на испански език?


Online поръчка на преводАко имате нужда от превод от или на испански език, може да ни посетите в нашите два офиса в София или в партньорските ни офиси из цялата страна.

Но ако искате да спестите време и усилия, може да подадете и онлайн поръчка за превод от/на испански език.

През нашия калкулатор, в 3 лесни стъпки, можете да поръчате вашия превод от всяка точка на света и от всякакъв вид устройство– лаптоп, таблет или телефон.

При подаване на вашата онлайн поръчка, можете да изберете и най-удобния за вас метод на плащане, както и метод за получаване – по имейл, от офис или с куриер

Прочетете как да спестите време с онлайн поръчка за превод тук.



Онлайн поръчка бутон

Устен превод на английски език Устен превод и други услуги на испански език


Предоставяме улугата качествен устен превод от и на испански език за всякакви събития:
  • Консекутивен превод при бизнес срещи
  • Симултанен превод при конференции
  • Устен превод с придружаване
  • Превод пред нотариус
  • Онлайн устен превод през Zoom

За консултация за устни преводи за вашето събитие, свържете се с нас на тел.: 0894 427 109.
Прочетете повече за устните преводи тук.

Допълнителни услуги от/на испански език:
  • Редакция на фирмени текстове, рекламни материали, презентации
  • Превод и локализация на уеб сайт
  • Транскрипция и субтитри
  • DTP (Desktop Publishing)
  • Абонамент за превод на периодично уеб съдържание

На разположение сме да разрешим всеки ваш казус за преводи от и на испански език!
Свържете се с нас за безплатна консултация на тел.:
0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..



FAQ

Често задавани въпроси

  • Как може да се свържете с нас?
    Може да се свържете с нас на следните телефони:
    • офис Витошка - тел. 0893 457 698, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
    • офис Жендов - тел. 0894 773 803, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
    • онлайн поръчки - тел. 0897 070 485, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

  • Как да получите ценова оферта?
    Може да поискате оферта през формата ни за запитване или да изпратите информация за вашия казус на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ще получите оферта в кратък срок.

  • Къде се намираме?
    Имаме два офиса в гр. София и множество партньорски офиси в страната. Адресите на офисите и работното им време можете да намерите в страницата ни с Контакти. 

  • Какви услуги предлагаме?
    Предлагаме преводачески услуги, като: писмен превод, устен превод, специализиран превод, редакция, proofreading, превод на уеб сайт, превод на субтитри и др. 
    Всички наши услуги може да намерите в раздела ни Услуги и цени.
     

  • На какви езици извършваме преводи?
    Превеждаме от и на 36 езика и в над 100 езикови комбинации. Можем да преведем вашите документи на всички европейски езици, както и на много от източните и екзотични езици. Прочетете повече в статията ни „На кои езици превеждаме“.

  • В какъв срок може да очаквате изпълнението на превода?
    Можем да извършим превода на вашите документи в три срока, съобразени с вашия бюджет:
    • стандартна поръчка (4 работни дни)
    • бърза поръчка (48 часа) 
    • експресна поръчка (до 4 часа)
    Всичко това при обем до 5 преводачески страници. При голям обем за превод ще получите конкретен срок от наш сътрудник при подаване на поръчка

  • Каква е процедурата за изпращане и получаване на преводи?
    При подаване на онлайн поръчка за превод можете да ни изпратите и да получите документите сканирани. Ако имате нужда от физическо копие на превода, можете да го вземете от офис или да ви бъде изпратено с куриер. 

    За легализация е нужно да получим оригиналите на документите – може да ни доставите лично в офис или с куриер.

  • С кои куриерски фирми работим?
    Работим с различни утвърдени куриерски фирми, за да гарантираме сигурна доставка на нашите клиенти. По ваш избор можем да изпратим преводите ви с ЕКОНТ, Speedy, DHL, UPS и др.

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация