Преводи от и на английски език от агенция за преводи Арте.Док

Имате нужда от превод на документи от английски език? Ще пътувате за чужбина и документите ви трябва да бъдат преведени на английски език? Сключвате сделка с чужденец и ви трябва оторизиран устен преводач от български на английски език?


Английският е най-разпространеният език, говорен като майчин или като втори език от над 1 и половина милиарда хора по света. Той е официален език в повече от 65 държави. Също така, това е един от най-често търсените езици за превод.

Благодарение на нашия 21-годишен опит, ви предоставяме качествени преводи от и на английски език, при винаги спазен срок и конфиденциалност!

Бутон писмен превод английски

С какво нашата услуга се отличава? С какво нашата преводаческа услуга се отличава?


За преводи с английски език, работим с екип от вътрешни преводачи, които са на разположение да реагират бързо и да преведат и най-спешните ви документи. Разполагаме и с база от над 600 преводачи с английски език в цяла България и света, благодарение на членствата ни в различни европейски и световни преводачески организации.
Арте 5е система square

Също така, базирайки се на нашия дългогодишен опит, ние създадохме и разработихме нашата АРТЕ 5Е системата „Гарантиран качествен превод“.

Системата е изградена от 5 елемента, като прилагайки всеки един от тях ние ви гарантираме спазването на договорения срок, извършването на качествен превод и запазването на конфиденциалността на информация.


Широкото разпространение на езика, в комбинация с богатия опит на нашите експертни лингвисти и изградената ни терминологична база данни, водят до значителни ползи.

А те са следните:
 • Изключително бърза реакция за оферта при подадено запитване.
 • Сформиране на екипи от преводачи, специалисти във конкретната сфера, от която имате нужда – юридическа, техническа, медицинска, и т.н.
 • При нужда - превод на обемна документация в кратки срокове.
 • Гарантиран Метод „ОК“– преглед и последваща редакция на превода от редактор, специалист в конкретната сфера.
 • Редакция или proofreading на текста от преводач с майчин английски език.

Стъпки при превод от и на английски език Стъпки при превод от и на английски език


За всички преводи от и на английски език, ние следваме конкретно разработен процес.

Първият елемент от нашата АРТЕ 5Е система „Гарантиран качествен превод“ е изборът на най-подходящия преводач или преводачески екип с английски език и с експертиза в нужната специфична терминология. 

След извършването на писмения превод от преводача, документът бива проверен от редактор, който гарантира консистентност на термините и фразите, както и подсигурява за липсата на граматически, правописни или синтактични грешки.

Редакторът на свой ред предава документа на мениджър-клиенти, чиято задача е да подсигури, че всички ваши изисквания са спазени, преди да изпрати или предаде готовия превод.


Срокове за превод от и на английски език Срокове за изпълнение на превод


За преводи от и на английски език, ви предлагаме три времеви възможности за изпълнение на услугата:

 • Стандартна поръчка - Превод на текст до 7 преводачески страници за 48 часа, или 2 (два) работни дни. При подаване на поръчка наш представител ще ви уведоми за конкретния срок за вашия превод.

 • Бърза поръчка - До 5 преводачески страници текст се превеждат за 24 часа, или в рамките на 1 (един) работен ден. При нужда от бърз превод на повече от 5 страници, препоръчваме да се консултирате с наш представител.

 • Експресна поръчка - Превод на до 5 преводачески страници за до 2 астрономически часа. За експресен превод е нужно да се консултирате с наш представител, който да ви потвърди възможността ни за изпълнение на поръчката.

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Сроковете са изчислени при превод от един преводач. Ако искате да се съкратят срокове за вашия превод може по превода да работи екип от преводачи.


Поръчайте вашият превод на английски

Калкулиране на цената за превод Калкулиране на цена за превод


Цените за превод от и на английски език на страница може да намерите в раздела ни Услуги и ЦениАнглийският език е разпределен в I-ва група езици

Писмен превод от и на английски език се ценообразува на преводаческа страница. По БДС, една преводаческа страница е равна на 1800 знака готов превод, с включени интервали и знаци. 


Поради различията в дължината на думите и синтаксиса между българския и английския език, е възможно разминаване в броя страници изходен текст и готов превод.

За да проверите ориентировъчно колко страници е вашият документ, можете да погледнете в Word -> Word count -> Characters (with spaces). Броят символи делите на 1800 и получавате ориентировъчния брой страници.

Ако притежавате документа само на хартия и не сте сигурни в неговия обем, нашите експерти са на линия да ви съдействат и да ви информират за приблизителните обем и цена на вашия текст.

Прочетете още за изчисляването на вашия превод в статията ни за Една преводаческа страница.


Онлайн поръчка за превод на английски език Как да поръчам превод от или на английски език?


Online поръчка на превод
С цел максимално 
спестяване на вашето време, създадохме Онлайн поръчка за превод с калкулатор. По този начин можете да поръчате вашия превод от всяка точка на света, по всяко време и от всякакво устройство – лаптоп, таблет или телефон.

Бързо и лесно в 3 стъпки можете да поръчате вашия превод от и на английски език, като изберете най-предпочитания за вас метод на получаване – по имейл, от офис или с куриер. Също така, можете да изберете най-удобния за вас начин на плащане.

На ваше разположение сме за безплатна консултация и съдействие на тел.: 0897 070 485. Прочетете кои са трите стъпки за подаване на онлайн поръчка за превод тук.
Онлайн поръчка бутон

Устен превод на английски език Допълнителни услуги, свързани с превод от и на английски език


Устен превод
Освен писмен превод, можем да ви осигурим устен превод от и на английски език във всичките различни видове:
 • Консекутивен
 • Симултанен
 • Устен превод с придружаване
 • Превод пред нотариус
 • Устен превод онлайн

Независимо от това в коя точка на България ви е нужен устен превод с английски език, ние ще ви осигурим най-подходящия преводач за вашите нужди.
За устни преводи от и на английски език имаме възможност за бърза и експресна реакция.

Прочетете всичко, нужно да знаете за устните преводи тук.


Освен писмен и устен превод, можем да ви предложим следните услуги от/на английски език:
 • Редакция на фирмени текстове, рекламни материали, презентации
 • Превод и локализация на уеб сайт
 • Транскрипция и субтитри
 • DTP (Desktop Publishing)
 • И най-новата ни услуга – Абонамент за превод на периодично уеб съдържание

На разположение сме да разрешим всеки ваш казус за преводи от и на английски език! Свържете се с нас за безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
FAQ

Често задавани въпроси

 • Как може да се свържете с нас?
  • С офис Витошка - тел. 0893 457 698, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • С офис Жендов - тел. 0894 773 803, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • С отдел Oнлайн поръчки - тел.0897 070 485, имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 • Как да получите ценова оферта?
  Може да поискате оферта за превод от/на английски език през формата ни за запитване или да изпратите информация за вашия казус на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ще получите оферта в кратък срок. 

 • Къде се намираме?
  Имаме два офиса в гр. София и множество партньорски офиси в страната. Адресите на офисите и работното им време можете да намерите в страницата ни с Контакти. 

 • Какви услуги предлагаме?
  Предлагаме преводачески услуги, като: писмен превод, устен превод, специализиран превод, редакция, proofreading, превод на уеб сайт, превод на субтитри и др. 
  Всички наши услуги може да намерите в раздела ни Услуги и цени.
 • На какви езици правим преводи?
  Освен от/на английски, превеждаме от и на други 35 езика и в над 100 езикови комбинации. Можем да преведем вашите документи на всички европейски езици, както и на много от източните и екзотични езици.
  Прочетете повече в статията ни „На кои езици превеждаме“.
   

 • В какъв срок може да очаквате изпълнението на превода?
  Можем да извършим превода на вашите документи в три срока, съобразени с вашия бюджет: 
  • стандартна поръчка (48 часа / 2 работни дни)
  • бърза поръчка (24 часа / 1 работен ден) 
  • експресна поръчка (2 часа)
  Тези срокове са при обем на текстовете до 5 преводачески страници. При по-голям обем за превод ще получите конкретен срок от наш сътрудник при подаване на поръчка.  
 • Каква е процедурата за изпращане и получаване на преводи?
  При подаване на онлайн поръчка за превод можете да ни изпратите и да получите документите сканирани. Ако имате нужда от физическо копие на превода, можете да го вземете от офис или да ви бъде изпратено с куриер. 

  За легализация е нужно да получим оригиналите на документите – може да ни доставите лично в офис или с куриер.

 • С кои куриерски фирми работим?
  Работим с различни утвърдени куриерски фирми, за да гарантираме сигурна доставка на нашите клиенти. По ваш избор можем да изпратим преводите ви с ЕКОНТ, Speedy, DHL, UPS и др. 

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация