Цените за превод може да видите ТУК.

Цената за превод може да изчислите и да заплатите в нашия онлайн калкулатор ТУК.

За безплатна консултация кликнете ТУК.


Качествени преводи при спазени срок и конфиденциалност! Кога е нужен специализиран превод? Какво е писмен превод?


Писмен превод е точно и ясно предаване на информацията, значението и смисъла от текст, написан на един език (наричан още изходен език), на друг език (наричан още целеви език).

Писменият превод цели също така запазването на стила и оформлението, доколкото това е възможно, на оригиналния текст. Писмен превод се използва при всякакви документи и текстове, написани на един език които трябва да бъдат разбрани от хора и институции, говорещи друг език.

Писмен превод на документи агенция за преводи Арте.Док

Ние от Агенция за преводи и легализация на документи - Арте.Док предоставяме преводачески услуги повече от 21 години. Работим с над 750 квалифицирани преводачи и експерт-редактори, както и с преводачи с майчин език, за общо 36 езика и над 100 езикови комбинации.

Ето защо можем да преведем вашите лични и фирмени документи от и на:
 • Всички официални езици на ЕС (английски, немски, френски, испански, италиански, нидерландски, полски и т.н.)
 • Всички балкански езици (румънски, сръбски, хърватски, македонски, албански, гръцки и турски)
 • Езиците, които се говорят в европейските държави извън ЕС, като руски, украински, норвежки и др.
 • Езици, използвани в различни краища на света — китайски, японски, корейски, арабски, хинди и др.
 • Дори имаме преводачи и за т.нар. екзотични езици, като просто трябва да ни попитате за езика, за който се интересувате.

Прочетете повече за това на кои езици превеждаме тук.

Свържете се с нас за безплатна консултация на тел.: 0893 457 698.


Защо да се доверите на преводи Арте.Док Как ви гарантираме качествен писмен превод?


При нас преводите се извършват от професионалисти, специалисти не само в конкретна езикова комбинация, но и в различни отрасли – например технически, медицински, правен, финансов и т.н.

Сертифицирани сме да предоставяме нашите услуги съгласно стандартите БДС EN 17100:2015-05 (за извършване на преводи), ISO 9001:2015 (за контрол на качеството), ISO 14001:2015 (за поети екологични отговорности в областта на преводаческите услуги).

На база дългогодишния ни опит сме разработили специализирана система АРТЕ 5Е – „Гарантиран качествен превод. По този начин работим бързо и коректно и поддържаме високо ниво на качеството на превода, като винаги се съобразяваме с конкретните изисквания и сроковете на нашите клиенти.

Работим с широк набор от файлови формати – word, pdf, excel, XLIFF, HTML, AutoCAD, inDesign и др.
, в зависимост от вашите нужди. Винаги можете да изберете в какъв формат да получите вашия готов превод.


В допълнение всички наши преводачи са подписали декларация за конфиденциалност, с която се задължават да гарантират поверителността на съдържащата се в документите за превод информация.Process
 Предлагаме извършване на следните видове писмен превод:

Те са:
 • Официален превод — извършва се от оторизиран преводач, на официална бланка на агенцията с подпис и печат, с което се удостоверява истинността му и неговата достоверност.
  Този тип превод е задължителен за документи, които трябва да се представят пред институции и администрации.

 • Легализиран превод — превод, заверен от нотариус или заверен в Дирекция „Консулски отношения“ на Министерство на външните работи. Извършва се от оторизиран преводач и важи за държавни администрации и институции.

 • Превод със стилова редакция — писмен превод с допълнителна стилова и езикова редакция, извършена от квалифициран редактор.

 • Специализиран превод — писмен превод на текст в специализирана терминологична област, с допълнителна редакция от експерт-консултант.

За безплатна консултация се обадете на тел.: 0893 457 698.

За какъв срок се извършва специализиран превод Видове превод в зависимост от сроковете за изпълнение


Предлагаме три различни времеви опции за извършването на вашите писмени преводи:
 • Стандартна поръчка —2 работни дни за до 5 преводачески страници
 • Бърза поръчка —1 работен ден за до 5 преводачески страници
 • Експресна поръчка - 2 часа за до 5 преводачески страници
По договаряне при по-голям обем или рядка езикова комбинация.


Колко струва специализирания превод Цени за писмен превод


Цените за писмен превод се формират на база една преводаческа страница. По БДС стандарт, тя е се равнява на 1800 знака с интервалите готов превод (не изходен текст).

Цената на страница зависи от езика на оригиналния документ, езика, на който трябва той да се преведе, вида на документа, вида на писмения превод, спецификата на терминологията, срока за изпълнение.

Конкретните цени за различните видове езици и видове документи, можете да намерите в ценоразписа ни.


Online order Как можете да направите поръчка?


Ние от Арте.Док ви предоставяме възможността да подадете поръчка за превод и/или легализация по три различни начина.

Поръчка в офис

Разполагаме с два офиса в гр. София и множество партньорски офиси в цялата страна, които можете да посетите.

Нашите представители ще ви предоставят безплатна консултация с актуална информация за превода и/или легализацията на документите ви.

При подаване на поръчка се заплаща аванс от 50% от стойността. Тъй като цената се изчислява на база знаците от готовия превод, понякога е възможно разминаване между очакваната и финалната сума. 

При получаване на готовия превод се доплаща останалата част от поръчката ви.

Онлайн поръчка

Ако искате да спестите време и усилия, можете да подадете поръчка за превод онлайн по всяко време и през всеки вид устройство – компютър, таблет или телефон.

Поръчка се подава в 3 бързи стъпки, описани детайлно в страницата ни за Онлайн поръчка за превод и легализация.

С нашия калкулатор можете да изчислите цената на поръчката си, да зададете нужния ви срок, да изберете най-удобния за вас начин на получаване (по имейл, от офис, с куриер) и да направите сигурно и безопасно плащане онлайн.

Ние работим с утвърдени куриерски компании, като ЕКОНТ, СПИДИ, DHL, така че можете да получите вашите документи надеждно и сигурно, независимо къде.

При въпроси или неясноти, сме на разположение за съдействие с подаването на онлайн поръчка на тел.: 0897 070 485.

Онлайн поръчка бутон

Имейл поръчка

За нашите корпоративни клиенти предоставяме възможността за подаване на поръчка за превод и/или легализация чрез имейл, на имейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

След преглед на документите ви, ще получите оферта, съобразена с вашите изисквания и желания.Можете да заплатите по банков път, срещу авансова фактура. Готовите преводи ще получите по желания от вас начин – имейл, от офис или с куриер.


Whenwhatwhy Какви други преводачески услуги предлагаме?


Освен писмен превод на документи и текстове, ние можем да ви предоставим и:
 • Устен превод
 • Локализация
 • Редакция
 • Proofreading
 • Предпечатна подготовка
 • Превод на субтитри
 • Фонограми и др.

Ако имате нужда от качествени писмени преводи и легализация на вашите документи или текстове, свържете се с нас за безплатна консултация на тел.: 0893 457 698 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Ние ще ви съдействаме за всеки ваш казус!
FAQ

Често задавани въпроси

 • Как може да се свържете с нас?
  Може да се свържете с нас на следните телефони: офис Витошка 0893 457 698, онлайн поръчки 0897 070 485, както и на следните имейли: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 • Как да получите ценова оферта?
  Може да изпратите запитване през формата ни тук - https://artedoc.com/запитaй-ни.html или да изпратите информация за вашия казус на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ще получите оферта в кратък срок.

 • Къде се намираме?
  Имаме два офиса в гр. София и множество партньорски офиси в страната. Адресите на офисите и работното им време можете да намерите в страницата ни с Контакти.

 • Какви услуги предлагаме?
  Ние от агенция Арте.Док можем да ви съдействаме с набор от преводачески услуги. Всички наши услуги може да намерите в раздела ни Услуги и цени:
  • специализиран писмен превод
  • редакция и proofreading
  • легализация на документи
  • устен превод
  • превод на уеб сайт и софтуер
  • превод на субтитри и аудио-запис
 • На какви езици извършваме преводи?
  Превеждаме от и на 36 езика и в над 100 езикови комбинации. Можем да преведем вашите документи на всички европейски езици, както и на много от източните и екзотични езици. Прочетете повече в статията ни „На кои езици превеждаме“.

 • В какъв срок може да очаквате изпълнението на превода?
  Можем да извършим превода на вашите документи в три срока, съобразени с вашия бюджет:
  • стандартна поръчка (48 часа)
  • бърза поръчка (24 часа) 
  • експресна поръчка (2 часа)
  Всичко това при обем до 5 преводачески страници. При голям обем за превод ще получите конкретен срок от наш сътрудник при подаване на поръчка

 • Каква е процедурата за изпращане и получаване на преводи?
  При подаване на онлайн поръчка за превод можете да ни изпратите и да получите документите сканирани. Ако имате нужда от физическо копие на превода, можете да го вземете от офис или да ви бъде изпратено с куриер. 

  За легализация е нужно да получим оригиналите на документите – може да ни доставите лично в офис или с куриер.

 • С кои куриерски фирми работим?
  Работим с различни утвърдени куриерски фирми, за да гарантираме сигурна доставка на нашите клиенти. По ваш избор можем да изпратим преводите ви с ЕКОНТ, Speedy, DHL, UPS и др.

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация