Превод и легализация от всяка точка на страната Арте.Док

Само 18% от населението на страната живее в София, но като много други държави по света, в столицата се намират почти всички институции, които заверяват и легализират документи. 

Такива институции са: 
 • Национален център за информация и документация (НАЦИД)
 • Министерство на Правосъдието
 • Консулски Отдел на МВнР 
 • Областна администрация
Иначе казано, всяка диплома за завършено образование, свидетелство за съдимост, удостоверение за раждане и дори преводът на вече заверени документи се изпраща от всяка точка на страната до София за легализация / Апостил (Apostille) и после отново се връща към клиента. 

Възможностите са няколко: 
 1. да пътувате до София и да заверите сами документите си
 2. да се доверите на агенция за превод и легализация във вашия град
 3. да се доверите на агенция за превод и легализация в столицата
Избирайки първата опция може да спестите от таксите на агенцията, но пък означава, че трябва да отделите няколко работни дни за обикалянето на институциите за подаването на документите, за взимането им, за организиране на превода и заверката на превода в КО на МВнР.

Така ще загубите ценно време в обикаляне и чакане по опашки, както и средства за транспорт и дори настаняване в хотел (например ако пътувате от Бургас).

Втората опция ви позволява агенцията да се занимава и отговаря за документите ви, но трябва да знаете, че тя също ще ги изпрати до София, където някой друг ще поеме документите ви и ще обикаля институциите, за което ще си и заплатите.

По този начин ще спестите усилия, но може да се начислят допълнителни разходи, наложени от необходимостта от подизпълнители. А понякога сроковете за заверки се удължават заради организацията на работа.

Третата опция е да изберете агенция с офис в гр. София, която предоставя възможността за подаване на онлайн поръчка за превод и легализация. Както и агенцията в града ви, и агенцията в София отговаря за всичко, ще извърши легализацията, превода и заверката на превода ви.

Но поради местоположението ѝ има възможност за по-бърза реакция, съкратени срокове и не се налага превъзлагането на заверките.

Така сложната организация на превода и легализацията на документи извън София може да бъде съвсем опростена, ако използвате нашата онлайн платформа за заявка.

С нея, преводът и легализацията на документите ви се организира в няколко клика, като единственото, което трябва да направите е да изпратите документите по куриер до наш офис. 

След предварително дефинирания срок готовите ви документи ще бъдат изпратени на посочения от вас адрес, преведени и легализирани според всички изисквания. 

Кои са най-често срещаните документи, които трябва да пътуват до София за заверка?


Превод и легализация на диплома за средно или висше образование

 
Всички кандидатстващи в университети в чужбина трябва да преведат и легализират дипломата си за завършено образование. Самият документ се заверява с Апостил в НАЦИД, а преводът се заверява от Дирекция „Консулски отношения“ на МВнР за български документи.

Превод и легализация на свидетелство за съдимост

 
Апостил на това удостоверение се поставя от Министерството на правосъдието, без значение в кой град е издадено. Отново преводът се заверява от Дирекция „Консулски отношения“ на МВнР.

Превод и легализация на акт за раждане или друг общински документ

 
Ако ви се налага превод и легализация на удостоверение за раждане (или удостоверение за брак, за семейно положение и т.н.), то Апостил може да се постави и от Областна администрация във вашия град, но преводът на заверения документ трябва да стигне до София и да бъде заверен от КО на МВнР.

Какви са плюсовете на нашата агенция за превод и легализация Арте.Док?


Едни от най-основните са следните :
 • Безплатна актуална информация – нашите експерти са запознати с промените в законодателството и ви предоставят винаги безплатна консултация във връзка с вашия казус.
 • Пакетни услуги за различни бюджети – предоставяме ви цялостната услуга за превод и легализация с включени всички заверки, държавни такси и в законово определения срок. Пакетните услугиза превод и легализация ви спестяват време и средства.
 • Ясен краен срок  знаем пътя на документа, за колко време и коя институция ще завери с Апостил конкретния ваш документ.
 • Прозрачни цени – нашите цени са ясни и прозрачни, обявени в сайта ни и вие сами може да изчислите стойността на вашата поръчка чрез нашия онлайн Калкулатор.
 • Конфиденциалност на вашата лична информация  всеки член на нашия екип спазва процедури за поверителност на информацията, съдържаща се в документа ви.

За всички въпроси, които може да имате за превода и легализацията на документи, свържете се за безплатна консултация с нас на тел.: 0894 773 803  и имейл:
 Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация