Как да намерим добра фирма за превод и легализация - агенция Арте.Док
Сред основните услуги, от които се нуждае човек, когато иска да учи, работи, да се лекува или да прави бизнес в чужбина е без съмнение - превод и легализация на документи


Голяма част от официалните документи, издадени в България, трябва да бъдат преведени и легализирани, за да са валидни в чужбина.

Такива са например:
  • Удостоверение за раждане (с изключение на Многоезичен акт за раждане)
  • Диплома за средно/висше образование 
  • Нотариално заверено пълномощно
  • Нотариално заверена декларация
  • Имунизационен паспорт
  • Свидетелство за съдимост
  • Годишен финансов отчет
  • Договор
  • Съдебно решение и др.

Правилата за легализиране и заверяване на документите, като поставяне на Апостил (Apostille) или извършване на нотариална заверка се различават според различните видове документи и техния произход. 

От Република България за чужбина, такива услуги се извършват от КО на МВнР, МП, Националния център за информация и документация (НАЦИД), както и от областните администрации.

Освен това преводът на документите трябва да е извършен от заклет преводач и предварително заверен в съответната институция. Чужди документи се заверяват чрез нотариална заверка на подписа на преводача.

Ако човек има нужда от превод и легализация на няколко документа, то често се налага да се отделят няколко дни за внасянето на документите в различните институции и още няколко за получаването им, ако сроковете за изпълнение на услугите съвпадат, разбира се.

Но защо да губите толкова много ценно време, обикаляйки администрации, офиси и институции? Най-лесно е да се доверите на агенция за превод и легализация и така да спестите време, средства и усилия.

Какви са ползите от услугите на агенция за превод и легализация?


Подавате всички документи на едно място, включително и онлайн

Можете да донесете наведнъж всички ваши документи за превод и легализация в офис или да използвате форма за онлайн поръчка, ако такава опция е предлагана от агенцията. При подаване на онлайн поръчка за легализация трябва да изпратите оригиналните документи по куриер.

Така спестявате обикаляне по различни институции, размотаване на документите напред-назад, търсене на свободен нотариус и организиране на посещение, търсене на заклет преводач и т.н. Ние от агенция за преводи Арте.Док ще направим всичко това вместо вас.


Няма опасност да изпуснете срок

Подаването и получаването на документи е свързано с различни срокове. В едни институции може да получите документа за 3, а в други - да чакате 5 или 10 дни

Когато доверите документите за превод и легализация на агенция, уточнявате само крайния срок, в който е нужно да получите преведените и легализирани документи. Агенцията отговаря за внасянето и приемането на документите от различните институции. 

Няма опасност да не можете да се явите на съответната дата в министерството или при нотариуса, а ще получите документите си накуп в агенцията или по куриер.


Спестявате от цената

За всяка процедура по превод и легализация се заплаща държавна такса на съответната институция и със съответната банкова такса. Независимо дали подавате документите самостоятелно или чрез представител на агенция, таксите се заплащат в пълен размер.


Но, когато правите всичко сами, не може да спестите различните банкови такси, а ако изберете да работите с Арте.Док, може да получите до 25% намаление от пакетните цени за превод и легализация. Може да разгледате различните варианти тук.


Гаранция за качество


Когато се обърнете към агенция с изработена система за контрол на качеството, сте сигурни, че ще получите добра услуга. 

Ние от Арте.Док избираме преводачите си внимателно, предлагаме преводи на повече от 36 езика и следим стриктно за верността на превода и спазването на законовите изисквания, свързани с нотариалните заверки, легализацията и поставянето на Апостил на различните документи.


Как да изберете на кого да се доверите за превод и легализация?


В България в момента има стотици агенции за превод и легализация, затова може да е объркващо за какво е важно да се следи при избора на агенция.

Ето някой от най-важните критерии:

  • Агенцията трябва да е сертифицирана и да работи по преводачески стандарт БДС ISO 17100:2015-05. Това гарантира, че при процеса на работа се следват процедури, които подсигуряват качеството на превода.

  • Трябва да работи с професионални преводачи, с експертни езикови познания.

  • Трябва да може да извърши цялостната услуга за превод и заверка / легализация на документите, с включени заверки и държавни такси.

  • Трябва да има точно определени, ясни и прозрачни цени за превод и легализация, обявени на сайта и в офиса. 

  • Агенцията трябва да е запозната с промените в законодателството и да може да ви предостави експертна консултация за легализацията на вашите конкретни документи.

Как ние можем да ви помогнем?


Нашите предимства са, че:

  • Ние от Агенция за превод и легализация Арте.Док извършваме цялостна услуга за превод и легализация – от приема на вашите документи до легализирането на превода.

  • Работим с множество квалифицирани заклети преводачи, експерти в различни сфери. Можем да преведем документите ви на над 36 езика! Вижте на кои езици превеждаме тук.

  • Предлагаме пакети за превод и легализация с различни срокове и ценови параметри, така че имаме решение за всеки бюджет. След като наш представител прегледа документите ви, ще ви предложи най-подходящия за вас вариант.

  • В нашите пакети са включени всички държавни, банкови, нотариални такси за заверка / легализация. А цените за всички наши услуги са описани на сайта ни и са на ваше разположение във всеки един от нашите офиси.

  • Ние ще направим всичко възможно да спазим срока за легализация, дори и при форсмажорни обстоятелства в конкретните институции. Гарантираме спазването на сроковете за изпълнение на поръчка за превод, като осигуряваме на нашия клиент сигурност и спокойствие.

  • Предоставяме винаги безплатна експертна консултация за пътя на легализация на вашите документи.

Спестете време и усилия, и се свържете с нас за безплатна консултация за превода и легализацията на вашите документи на тел.:0893 457 698 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Ние ще ви помогнем да разрешим всеки ваш казус!

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация