От няколко месеца агенция Arte.doc се включи активно в кампанията Отвори очи. Стикерът на кампанията с надписа ТУК кучетата-водачи и техните стопани са винаги добре дошли и изображение на четирикракия придружител на хората със зрителни увреждания може да се види на вратите на всички офиси на агенцията. Можем със задоволство да заявим, че ще продължим да подкрепяме кампанията и през новата 2013 година, за да дадем своя принос за улесняване на достъпа до обществени места на незрящите хора, придружавани от техните кучета-водачи.

А че наистина има нужда от по-голяма обществена съпричастност за решаване на проблема показва и наскоро проведено специално проучване. Според данните от изследването около една четвърт от хората у нас не знаят, че хората със зрителни увреждания, придружавани от куче-водач, имат право да влязат със своя четирикрак придружител в съответното обществено или частно учреждение.

И ако всеки според възможностите си допринесе за улесняване на достъпа на кучета-водачи, градската среда ще предложи по-добри условия на незрящите им стопани и ще улесни тяхното ежедневие.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация