Тиймбилдинг (а защо не „сплотяване на колектива"?) е сравнително ново понятие за родния бизнес, което включва дейности, целящи изграждането на по-ефективeн и по-сплотен екип.
Психолозите, разработили тази идея, са установили необходимостта от външни фактори на въздействие с цел заздравяване на трудовия колектив. Едно от най-трудните изпитания за ръководството на всяка фирма, институция или организация винаги е бил контролът върху колективната дейност на екипа. Събирането на добри специалисти в един екип съвсем не е достатъчно, за да могат те да работят заедно по най-ефективен начин. Трудно е да накараш хора с различни индивидуалности да работят съвместно, мотивирани от колективната цел, особено ако сред тях има вече утвърдени специалисти с доказани качества. А за оптималното функциониране на работната верига от значение е всяка брънка, всеки елемент от нея.
Всичко това е залегнало в стратегията за тиймбилдинг — да се създадат условия всяко звено от работния процес да заработи в синхрон с останалите. Разбира се, макар това доста често да включва и забавления, тяхното предназначение всъщност е подобряване на работната атмосфера в колектива.
Това бе и основната цел на проведения на 19 май отморяващ тиймбилдинг за служителите на агенцията и техните деца, по време на който посетихме Проходната пещера, Крушунските водопади и Деветашката пещера.
Мероприятието се превърна в незабравимо преживяване, допълнено по чудесен начин от пикник сред красивата природа на Балкана. Което несъмнено спомогна за намаляване на стреса от работното ежедневие и за укрепване на колективния дух.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация