България бе домакин на Седмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай в началото на юли тази година. След успешното евро председателство това бе поредното събитие на високо равнище, на което България е домакин. Основната цел е задълбочаването на търговското и икономическо сътрудничество между участващите държави и насърчаването на двустранни и многостранни партньорства.

Като продължение на успешните преговори от проведената през лятото среща ръководителите от българска страна планират следваща среща в периода 19—21 октомври. Срещата ще събере на едно място областни управители, кметове, националните координатори за инициативата за сътрудничество Китай—ЦИЕ, представители на регионите и на бизнеса от всички страни, участващи в този формат. В България се очаква да пристигнат близо 700 делегати, сред които губернатори и представители на местната власт от 20 китайски провинции и страните от ЦИЕ. Целта на срещата между местните власти от държавите от формата „16+1” е всички заедно и конструктивно да обсъдят бъдещото си сътрудничество във всички области с конкретни идеи и планове.

Като утвърдили се професионалисти в сферата на писмените и устните преводи нашите преводачи ще вземат активно участие по време на срещата от 19 до 21 октомври с редица езикови комбинации.

Сътрудничество България и Китай

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация