На днешния ден в малкото княжество отбелязват Деня на нацията (празник на принца на Монако) в чест на възкачването на принц Алберт II на трона през 2005 г. Княжество Монако е втората най-малка държава в света (след Ватикана), но е една от най-развитите в икономически план. Тя е разположена на Лазурния бряг на Средиземно море и има сухопътна граница единствено с Франция. Държавата е разделена на 4 части ( 4 града, които са свързани помежду си) —Монако (старата част на града, която изпълнява функциите на столица), Монте Карло — основната жилищна и курортна зона, пристанищната област Кондамин и Фонтвиеле — новозастроена територия до морето.

Монако има древна и богата история — територията е била заселена още през античността от финикийци, а впоследствие населявана от гърци и римляни. Днес княжеството е световен център на туризма и основните приходи за държавата са именно от него и от обслужващите го сектори. Тук се провеждат яхтени състезания и състезания от „Формула 1“ и от световния рали шампионат. Развити са също така развлекателният бизнес и банковото дело. Официален език е френският, като се говорят още монегаски, италиански и английски.

Високият икономически стандарт, спокойният начин на живот и красивата природа превръщат Монако в много желано място за установяване, развиване на бизнес или следване в местния университет или в някое от бизнес училищата. Ако сте избрали Монако като дестинация за вашите бъдещи планове, несъмнено ще имате нужда от превод на документи от български на френски език и/или от френски на български, например на свидетелство за съдимост, диплома за завършено образование, сертификат за владеене на език и т.н. Вече знаете, че използвайки нашите услуги за тази цел, получавате професионално обслужване и високо качество на услугите на едни от най-изгодните цени на пазара.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация