Бахамските острови са държава от континента Северна Америка и се намират в Карибския регион. Те са били първото място, на което стъпва Христофор Колумб през 1492 г. Бахамите често са определяни като перлата на Карибско море. Заемат площ от 13 940 кв. км. Съставени са от около 700 острова. Едни от най–посещаваните островите са Гранд Бахама, Грейт Абако, Норт Бимини, Плана Кейс, Ню Провидънс, Лонг Кей, Крокет Айлънд и Рагет Айлънд.
Бахамските острови се намират в тропичния климатичен пояс, което означава, че температурите са високи през цялата година. Дневните варират между 25 и 32°C в зависимост от сезона, а нощните не падат под 18°C дори и през януари, когато се наблюдава температурният минимум.

Природата е главният фактор, който поставя Бахамите на челно място в класациите за най-красиви места в света. По-голямата част от островите са покрити с гъста тропическа растителност. Смята се, че бахамските плажове са най-красивите в северното полукълбо. Имат много специфичен цвят, преливащ от бяло в много нежно розово, тъй като са образувани при стриването на прах на коралите под влияние на морските вълни. С течение на времето стритите на прах корали са се натрупали и са формирали великолепни плажове.

Бахамските острови са съчетание от подводни пропасти и тихи плитки заливчета, коралови рифове и пясъчни плажове, затопляни от течението „Гълфстрийм“. Кораловите плитчини дават възможност на гмуркачите да се насладят на приказното водно царство и кристално чистата океанска вода. Бахамските острови се характеризират с красива растителност от листопадни и вечнозелени гори с орхидеи, жасмини, мангрови гори и много богат птичи свят.
На това райско място ще намерите над 1000 уникални места за гмуркане край 700-те острова, топла през цялата година вода, ще изпитате уникални емоции, докато храните акули, доплували почти до вас, ще се насладите на прекрасни коралови рифове, обширни територии с подводни пещери, приютили пъстроцветни представители на подводния свят, и ще имате възможност да разгледате останки от потънали кораби.

Остров Андрос е прочут с бариерния си риф — третият по големина в света. Известен е още и с над 200-те сини дупки (дълбоки цепнатини в океанското дъно). Цепнатините са свързани в сложна подводна пещерна система с някои от най-дълбоките и дълги подводни пещери в света.
Остров Елеутера е раят за търсачите на потънали кораби.
На остров Екзюма ще намерите прекрасни коралови и варовикови рифове, сини дупки, останки от потънали кораби. Тук има всичко, което да ви накара да грабнете екипировката за гмуркане. Не пропускайте и подводната долина на Оушън Рок — огромни черни коралови пещери, наречени „Желязната завеса“.
Бахамите не са място, което просто посещаваш. Те с право могат да бъдат наречени едно от чудесата на природата.

Местното население се препитава с риболов. Дори малки деца умеят с харпуни да ловят раци, които са истински деликатес за туристите на острова.

До средата на миналия век Бахамските острови били посещавани само от привилегировани хора. Едва след Втората световна война Бахамите се отварят за масов туризъм. Столицата на Бахамите е град Насау. Има население от 212 000 души, което я прави най-големият град в островната страна. Насау е запазила чара на своето колониално минало.

Основен отрасъл на Бахамските острови е туризмът, които генерира 50 % от брутния вътрешен продукт. Ежегодно този райски кът се посещава от 1,5 млн. туристи.

Официален език е английският. Ако имате уникалната възможност да посетите този Рай и са ви необходими преводи на документи от и на английски език — заповядайте при нас!

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация