МОН прием на заявления за деца на бежанци от Украйна Арте.Док

🇧🇬 На 04.03.2022 г. МОН обяви, че Регионалните управления на образованието (РУО) в страната приемат заявление за прием в детска градина и в училище на деца на бежанци от Украйна. 
По този начин, процедурата ще може да бъде задействана още по време на процеса за получаване на официален правен статус, а децата ще могат да започнат да посещават учебното заведение веднага след като това се случи.

В заявлението, което е публикувано в сайта на МОН, се посочват завършен до момента клас, местоположение, майчин език, както и владеене на чужди езици и др. Министерството предлага консултации на тел.: 0800 16 111.
Попълнените заявления се подават в Регионалните управления на образованието.

За ваше улеснение сме превели заявлението на украински и можете да го намерите тук.
Ако имате нужда от съдействие за попълването на заявлението за прием, можем да ви помогнем, като се свържете с нас на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

---

🇺🇦 4 березня 2022 року Міністерство освіти і науки повідомило, що регіональні управління освіти (РУО) країни прийматимуть заяви на зарахування дітей біженців з України до дитячих садків і шкіл.
Отже, процедуру можна буде розпочати одразу після отримання офіційно-правового статусу, відтак діти зможуть почати відвідувати школу.

У заяві, яка опублікована на сайті МОН, необхідно зазначити закінчений клас, місце проживання, рідну мову, знання іноземних мов тощо. Міністерство надає консультації за тел.: 0800 16 111.
Заповнені заяви подаються до обласних управлінь освіти.

Для Вашої зручності ми переклали додаток українською мовою, і ви можете знайти його тут.
Якщо вам потрібна допомога у заповненні форми заявки, Ви можете отримати консультацію, зв’язавшись з нами за адресою
: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..



Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация