Фирми от Зеления кръг осигуриха 8 легла за Георги, Иво, Камелия, Лидия, Дора, Татяна, Иванка и Дочка чрез кампанията "Да помогнем на хора с умствени увреждания, рециклирайки хартия". Всичките живеят в Защитеното жилище за хора с умствени увреждания в с. Марчево. община Гърмен. Инициатор на кампанията бе фирмата за недвижими имоти King Sturge. Целта бе чрез връщане на хартия на вторични суровини да се съберат средства за леглата. В кампанията се включоха компании от Зеления кръг. Матраци ТЕД дариха еднолицеви матраци. "Екопак" предостави удобни сини чували за разделно събиране на хартия и картон. "Интеграл Образователни програми" рециклира най-много хартия.

Река Струма бе почистена по нестандартен начин от боклуците с рафтинг лодки и каяци. В акцията участваха повече от 100 екоентусиасти, сред които служителите на фирмите от Зеления кръг "Arte.doc" и "Адвенчър нет". Почистването с лодки и каяци се организира за втора поредна година от "Рафтинг кемп Адвенчър нет".

Малка горичка с 85 дървета от 16 различни вида - явор, бреза, кедър, гинко билоба, магнолия, бор, трепетлика и др. - се появи зад музея "Земята и хората". Инициативата е на медийна агенция MPG и продуцентска компания Screen Brothers. Горичката е подарък за клиентите и партньорите на двете компании, но тя е и жест към столичани. Дървото е най-истинската метафора на живота, е посланието на проекта. Това, което най-много ни липсва в големия град, е повече въздух и повече светлина.

200 служители на "Загорка" и представители на екоклуб "Приятели на водата" от гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора облагородиха парк "Бедечка" в града. Бяха поставени 30 нови кошчета за боклук, 15 пейки, други 25 бяха ремонтирани. По време на инициативата доброволци почистваха и събираха разделно отпадъците, боядисаха всички пейки, както и моста над преливника. Бяха събрани 112 чувала с отпадъци. "Екопак България" като партньор на събитието се погрижи за извозването и рециклирането им.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация