Агенция за преводи и легализация Arte.doc обявява конкурс за превод по случай 50 - годишнината от рождението на поетесата Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската литература едва в младежка възраст.

Регламент за участие:

  • В конкурса могат да участват всички желаещи на възраст до 25 години, които проявяват интерес в областта на преводите (ученици, студенти, млади литератори, начинаещи преводачи и др.).
  • Нямат право да участват лица, които са в трудовоправни отношения с Arte.doc, както и членове на техните семейства.
  • Участниците трябва да преведат един от предложените текстове „На Румен" или „Случка на улицата" на някой/някои от официалните езици на Европейския съюз: английски, гръцки, датски, естонски, ирландски, испански, италиански, латвийски, литовски, малтийски, немски, нидерландски, полски, португалски, румънски, словашки, словенски, унгарски, фински, френски, чешки и шведски по свой избор.
  • Всеки участник има право да представи превод само на един от двата предложени текста, като избраният текст може да бъде преведен на повече от един език (например участникът може да изпрати преводи на испански и на френски език).
  • Вместо превод на предложените текстове участниците могат да представят превод на избрано от тях стихотворение на Петя Дубарова на някой/някои от официалните езици на ЕС, като за улеснение предлагаме следния интернет адрес.

  • За да участвате, харесайте първо нашата фен страница във Фейсбук. Готовите преводи може да ни изпращате там или на следния имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като заедно с преведените текстове участниците трябва да посочат име, възраст, учебно заведение, имейл за връзка и да се представят накратко (занимания, интереси, опит в преводите, ако е наличен, и т.н.). Харесването на страницата ни е задължително условие, тъй като именно там ще бъдат упоменати резултатите и изнесени данните на победителите. Чувствайте се свободни да ни пишете, в случай че възникнат въпроси или имате нужда от допълнителна информация.
  • Крайният срок за изпращане на преводите е 28.05.2012 година.
  • Жури от преводачи и редактори на Агенция за преводи и легализация Arte.doc ще има удоволствието да разгледа и оцени по шестобалната система представените преводи.
  • Трима от най-силно представителите се автори ще бъдат отличени и наградени, а техните преводи — публикувани на нашия сайт. Наградата за най-високо оценения превод е стажантска позиция за преводач на хонорар в Arte.doc.
Пожелаваме успех на всички!

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация