Считано от 07.06.2021 г., българските граждани ще могат да пътуват до Испания с ваксинационен сертификат, с цифров сертификат на ЕС, с отрицателен PCR тест или с документ, доказващ преболедуване на Covid-19.

Всички възрастни и деца над 6 години трябва да предоставят един от горе-изброените документи при влизане в държавата, като:
  • За признаване на ваксинационният сертификат, трябва да са изминали 14 дни от поставянето на последната доза от ваксината;
  • Цифровият сертификат на ЕС трябва да удостоверява преболедуване на вируса, ваксинация, PCR тест или бърз антигенен тест;
  • Отрицателният PCR тест трябва да бъде направен до 48 часа преди минаването на Испанската граница;
  • Документът, доказващ преболедуване на Covid-19 трябва да показва, че са изминали поне 11 дни от положителен PCR и да е с валидност до 180 дни от теста.

Документите могат да бъдат представени на някой от следните езици: испански, английски, френски или немски.
Ако документите са издадени на български език, то трябва да им се направи официален превод с подпис и печат на преводач/преводаческа агенция на испански език.

Също така, освен предоставянето на документите, всеки пътник (дори и деца под 6-годишна възраст) трябва да е попълнил и Формуляр за здравен контрол. Всичко за него можете да прочетете в статията ни за пътуване до Испания тук.

Ние можем да ви съдействаме за вашето пътуване до Испания, като преведем документите на испански език. Също можем и да ви съдействаме за попълването на формуляра за здравен контрол.

Безплатна консултация може да получите във всеки един от нашите офиси, на тел.: 0897 070 485 и на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация