Хартата призовава колкото може повече представители на българския бизнес да споделят чрез реален принос отговорността за намаляване на негативните ефекти от климатичните промени, работейки за повишаване на енергийната си ефективност, да увеличават своя дял от енергия от възобновяеми източници и да използват своя научноизследователски и развоен потенциал.
Конкретните стъпки, чрез които може да се постигне голямата крачка към едно по-спокойно и сигурно бъдеще, са описани в хартата, която ще бъде публикувана в специалната секция „Зеленият кръг" на уебсайта на сп. „Мениджър".

Участниците във форума призоваха всички компании, които вече са членове на инициативата „Зеленият кръг", родила се след първия екофорум, организиран от списание „Мениджър" и GLOBUL, да подкрепят Хартата. Към нея могат да се присъединят и компании, които все още не са членове на инициативата.

До 5 август тази година документът е отворен за мнения, препоръки и допълнения, които всеки представител на отговорния към природата бизнес у нас, както и всеки българин, съпричастен към темата за устойчиво развитие, може да изпрати на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

„Сигурни сме, че предложените в документа ангажименти ще провокират формулирането на нови ценни идеи не само сред бизнеса, а и сред гражданското общество, тъй като темата за екологията вълнува все по-голяма част от населението", бяха заключителните думи на организаторите.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация