На 25 ноември Босна и Херцеговина отбелязва Деня на държавността в чест на събитията от 25 ноември 1943 г., когато са обявени възстановяването на държавата и равенството на всички общности, живеещи в нея.

Историята на Босна и Херцеговина води началото си още от Средновековието, като е претърпяла бурни поврати и през по-голямата част от историческото си развитие страната е била част от други държави. Днешната Босна и Херцеговина се появява на политическата карта на Европа през 1991 г., като България е първата държава, която признава нейната независимост.

Днес младата държава се развива много динамично и европейците отново откриват очарованието на нейната природа и гостоприемството на нейния народ. Тук се преплитат влиянията на няколко култури, които са оставили своя отпечатък върху самобитния обществено-политически и културен облик и върху цялостното развитие на страната. Поради своите планини Босна и Херцеговина е предпочитана дестинация за зимен и екстремен туризъм или просто за почивка сред непокътната природа.

Столицата Сараево е наричана „жив музей на историята“ и тук могат да бъдат разгледани различни културни, исторически и архитектурни обекти, като например катедралата, джамията на Али паша, императорската джамия, кметството, открития пазар и др. В този град по уникален начин през вековете са съжителствали и продължават да съжителстват различни народности и различни религии.

Ако възнамерявате да посетите страната по делови или лични причини или да се установите в нея, несъмнено ще ви е нужен превод от босненски, сръбски или хърватски език на български език или на някой от тези езици от български език на вашите документи, например свидетелство за раждане, свидетелство за брак, диплома, фирмена документация и др. В този случай можете да се свържете с някой от нашите офиси и да се информирате за предлаганите услуги, цени и срокове. Ще се радваме да ви помогнем!

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация