ГАНА
Гана е участвала на световни първенства по футбол 3 пъти, като през 2010 г. достига до четвъртфинал. През 2006 г. „черните звезди”,както наричат тима на Гана, побеждават с 2-1 в последен мач от груповата фаза, с което се класират за осминафиналите, където губят от Бразилия с 3-0. На световните финали преди четири години Гана регистрира най-доброто си представяне с достигането си до четвъртфиналите. Интересен факт е, че най-голямата загуба в историята на Гана е от България – 0:10 през 1968 г.
Националният футболен отбор на Гана разполага с най-младия състав на Световното първенство. Средната възраст на „Черните звезди“ е 24,9 години.
Ключови играчи: Майкъл Есиен, Съли Мунтари, Асамоа Гиана.
Република Гана е държава в Западна Африка, намираща се на Гвинейския залив, само на няколко градуса от екватора. Климатът там е тропически. Няма най-подходящ сезон за посещения в страната, защото жегата господства целогодишно.
Като цяло храните в западноафриканската страна съдържат най-вече ориз, риба, месо и гъби. Популярни са и ястията с охлюви. Сред основните ястия се отличават kokonte, приготвено от изсушена маниока, стрита на прах, обикновената яхния с ориз и waake, представляващо ориз с боб.
Най-голямата гордост на местните е, че тук е роден бившият генерален секретар на Организацията на обединените нации Кофи Анан. Друга популярна личност, повод за гордост, е Джордж Осеи Фенинг, който е цирков артист, специализиран в усукване на цялото тяло на 180 градуса.
Около 60 % от местните хора са християни, а 15 % са мюсюлмани.
В Гана се говорят 79 местни езика. Държавата е член на британската общност, затова сред 10-те официални езика е и колониалният английски.

САЩ
Националният тим на САЩ записва своето десето участие на световни футболни финали. Най-доброто им представяне е по време на пърото издание на турнира (1930г.), когато тимът успява да завоюва бронзовите медали.
САЩ членуват в Конфедерация КОНКАКАФ, която администрира футбола в Северна и Централна Америка. Футболът в страната се управлява от Федералната футболна федерация, която се грижи за националния отбор.
По стадионите в Бразилия „янките“, както наричат американските национали, ще спорят с Германия, Гана и Португалия за място в елиминационната фаза на надпреварата.
Бележити футболисти: Клинт Демпси, Тим Ховард, Майкъл Брадли, Джърмен Джоунс и Джоузи Алтидор.
САЩ е федерална република, състояща се от 50 щата. САЩ е третата по население страна в света след Китай и Индия и четвърта по площ страна в света след Русия, Канада и Китай.
Днес американската кухня символизира нездравословният начин на хранене. Но тя не се изчерпва само с хамбургери и кока кола — тя е много различна в различните региони на страната.
Едни от най-известните американци са: Бил Гейтс, Томас Едисън, Марк Твен, Ърнест Хемингуей, Уди Алън, Силвестър Сталоун и много други.
САЩ е красива и разнообразна страна с дружелюбни хора, вълнуващи приключения и поразителни гледки, способни да задоволят всеки интерес.
Ако ви предстои пътуване до някоя от тези две държави, вероятно ще се нуждаете от качествен превод на вашите лични или фирмени документи от български на английски език или от английски на български. В такъв случай просто посетете някой от нашите офиси или се възползвайте от предлаганите от нас възможности за изпращане на поръчката, получаване на готовия превод и за заплащане на ползваните услуги онлайн.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация