Агенция за превод и легализация Arte.doc покдрепи Wheelmap, глобалния проект за маркиране на места, достъпни за инвалидни колички, като предостави безвъзмезден превод на български език.

По този начин България се присъедини към световния проект в помощ на хората с инвалидни колички и ограничена подвижност. На сайта www.wheelmap.org всеки може лесно да намери обекти и места и да ги маркира по светофарна система (със зелен, жълт и червен цвят) нивото на достъпност за хората в инвалидни колички.

Чрез доброволчество потребителите предоставят на други потребители информация за това колко са достъпни даден обект, място или дестинация. Към момента са събрани повече от 200,000 места по света – музеи, кафенета, библиотеки, плувни басейни и много други обществени места. Всеки ден се добавят около 200 нови позиции. Инициативата е отличена с множество награди за иновации и обществена полезност и чрез разрастването си в световен мащаб търси съмишленици. Сега вече и България може да допринесе към за разрастването на базата данни.

Българската версия на сайта www.wheelmap.org/bg стартира в края на март 2012. Wheelmap е на разположение и като безплатно приложение за мобилни устройства, като българките версии на приложенията ще бъдат достъпни в най-скоро време.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация