Търсене

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Facebook Страница

Актуална информация

Социална и екополитика

Нашата социална политика е насочена към подпомагането на събития и инициативи, които целят оказване на подкрепа под различна форма на лица или групи от хора в неравностойно или затруднено положение и на съдействие за професионалното ориентиране и израстване на младите хора. 
Ротари България логоКампания "Отвори очи"Wheelmap logoЗеления кръг лого 15965260 10211945495023697 5130887205458236847 n logo icantoo Идея в действие лого

Повече
От 2020 година има изменения в административното обслужване в България, с цел дигитализиране на поредица от предлаганите услуги.

Една от промените засяга нашите клиенти, които са медицински работници.

В началото на 2021 година Министерството на здравеопазването въведе промяна за лицата, имащи нужда от услугата „Издаване на удостоверение за придобита професионална квалификация и специалност в Република България с цел упражняване на регулирана медицинска професия на територията на държави-членки на Европейския съюз, държавите от Европейското икономическо пространство и Швейцария“ (т.е. издаване на удостоверения за работа в чужбина).

С тази промяна, медицинските специалисти са улеснени, тъй като вече не е необходимо пътуване до Министерството на здравеопазването два пъти – за подаване на заявление за заверяване на удостоверението и за получаване на заверения документ.
Подаването на заявление за заверка може да случи по пощата, с куриер или на място. 
Готовите документи ще се получават с електронен подпис на имейл адреса, посочен в заявлението.


Важно! Ако вашето удостоверение за право за упражняване на професия трябва да бъде легализирано, за да бъде признато от институция в чужбина, тогава се налага да се изяви изрично при подаване на заявлението, че ще ви е нужно хартиено копие на електронно подписания документ. Хартиеното копие със свеж заверяващ печат може да се получи лично в МЗ или да ви бъде изпратено по пощата на посочен от вас адрес.

Министерството на здравеопазването заверява единствено документи, издадени от него или от второстепенни разпоредители с бюджет (ВРБ) към министъра на здравеопазването. Последващата легализация на тези документи се извършва в Консулски отдел на МВнР.

Безплатна консултация за вашия казус можете да получите на тел.: 0894 773 803 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Публикувана на 15 Април 2021 Посещения: 87