Преводи за фирми за недвижими имоти агенция за преводи Арте.Док

Имате бизнес с покупко-продажба и/или отдаване под наем на недвижими имоти? Често ли работите с чужденци? Искате да купите или да продадете имот от или на чужденец? Или сте чужденец и искате да закупите имот в България?
Без значение в коя група попадате, общото между тези казуси е, че при всички тях има наличие на две страни, говорещи различни езици.

В тази статия ще ви запознаем с детайлите, които трябва да имате предвид при подготовката на покупка или продажба на недвижим имот, кога ви необходим устен преводач, заклет преводач или писмен превод на документация за сделката.

Висококачественият превод играе важна роля в сферата на недвижимите имоти, тъй като пазарът прогресивно става все по-глобален.

Независимо дали сте агенция за недвижими имоти и имате нужда от дългосрочен партньор за преводи, или сте частно лице, имащо нужда от съдействие при покупка или продажба на имот, ние сме на разположение да ви съдействаме!

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605. 


Видове превод и легализация при сделки с недвижими имоти


  • Писмен превод: закупуването или продажбата на недвижими имоти е свързана с писмен превод на редица документи: договори, нотариални актове, оценки на риска, документи за собственост, удостоверение за наследници, договори за застраховка и/или кредит, документи за управление на имоти, споразумения от асоциация на собственици на жилища и др.
  • Легализация: част от документацията може да се наложи да бъде легализирана предварително. Легализацията е услуга, която се извършва от различни държавни институции, които имат строго определени срокове за изпълнение (повече за услугата „Легализация“ можете да прочетете тук). Затова ви съветваме да предвидите достатъчно време преди самата сделка за подготовка на такъв тип документи.
  • Устен превод: При сделка с чужденец, който не владее добре или не говори изобщо български език ви е необходим устен превод по време на сделката пред нотариус (повече за услугата „Устен превод пред нотариус“ можете да прочетете тук).
Важно! В бизнеса с недвижими имоти всички правни документи, независимо дали са преведени или не, трябва да отговарят на правната система както в страната на купувача, така и на продавача.


Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605. 

Как качественият превод може да ви помогне ако сте агенция за недвижими имоти?


Инвестирането в качествен превод на вашите уебсайт, брошури за недвижими имоти и маркетингови материали е от съществено значение за популяризирането на бизнеса ви пред международни клиенти и чуждестранни фирми за недвижими имоти. Рекламата на недвижими имоти във онлайн вестници, списания, брошури, преведени на основни и популярни езици, е лесен и директен начин за достигане до глобална база от потенциални купувачи.

При работа на международния пазар, познаването на цените и характеристиките на имотния бизнес в различните държави/региони може да бъде ключово. Възможността да обясните изчерпателно и разбираемо какво можете да предложите като международни имоти е маркетингово предимство. Това предимство идва с инвестирането в качествен превод.

Важно! Липсата на превод ограничава вашите сделки и връзките ви с чуждестранни клиенти.


Успешен B2B в сферата на недвижимите имоти?


Чуждестранните купувачи обикновено търсят домове от висок клас или имоти извън големите населени места. Без значение какъв точно ще бъде мечтаният дом и къде ще се намира той, всички тези клиенти се нуждаят от качествена, надеждна и бърза услуга за превод.

Като агенция за недвижими имоти, за да продължавате успешно да бъдете конкурентоспособни, е важно да помагате на клиентите си да разбират целия процес на закупуване или наемане на имот на техния собствен език. Ако клиентът е подкрепен и напътстван, и разбира всички нюанси в превода, е много по-вероятно да ви се довери и да премине през сделката заедно с вас. Нещо повече, в този сектор бих могло да става въпрос и за големи финансови сделки, така че „спечелването“ на клиента е от изключително значение.

Първото и най-важно нещо, което подлежи на превод, е уебсайтът ви. Така вашите потенциални клиенти, които може да се намират в различни държави, ще разберат за компанията ви. Те не само ще бъдат по-привлечени да използват уебсайта ви ако той е на техния език, но е и по-вероятно да го намерят лесно в търсачката.

В допълнение преводът на всякакви маркетингови материали, като търговско съдържание, целеви страници, листовки, реклами и описания на имоти, ще улесни достигането до повече и чуждестранни потребители на вашия бизнес с недвижими имоти.

Езиците, на които компанията може да избере да преведе, зависят от желанието за международно развитие.


Особености при превода на имотни документи


  • Неточности в превода могат да объркат страните, участващи в покупко-продажбения процес;
  • Неправилният превод на обвързващи договори може да доведе до последващи правни действия;
  • Важно е преводачът да е запознат с типичните съкращения и жаргонен речник в съответната държава.
  • Списъци и описания на имоти – на пръв поглед незначителни подробности, но неправилния им превод може да обърка целевата аудитория.
Нашите преводачи са специалисти в различни сфери от бизнеса и ще се справят професионално с целия набор от материали за превод. Това е така, защото професионалният преводач познава целевата култура и е в състояние по подходящ начин да преведе сложната терминология, специфична за сектора, да създаде точни, първокласни преводи на важни документи и текстове.

Безплатна консултация на тел.: 0896 731 605. 

Как ние можем да ви помогнем?
Ето и част от услугите ни, които ще улеснят вашия бизнес:
  • Постоянна връзка с личен експерт-консултант по преводи – по телефон, имейл или онлайн чат;
  • Предоставяне на висококачествена услуга на конкурентна цена*;
  • Преводачите, с които работим са квалифицирани в различни области;
  • Конкретен срок за изпълнение – знаем, че времето ви е ценно, затова винаги сме точни при предаването на готовия преведен материал;
  • Сигурност на подадената от вас информация – конфиденциалността на информацията на нашите клиенти е на водещо място сред фирмените ни приоритети;
  • Удобно за вас плащане – интегрирана система за заплащане през корпоративния ни сайт, по банков път, превод през PayPal или на място в офисите ни.

Опитът и знанията, които сме придобили от над 20-годишната си практика ни позволяват да бъдем сигурни в нашите възможности и способности. Екипът ни, съставен от доказани професионалисти, може да ви гарантира качество на извършваната преводаческа услуга и да бъде стабилен партньор за постигането на вашите цели.

*Попитайте наш експерт-консултант за изготвянето на преференциална ценова оферта, базирана на вида на необходимата ви услуга и очаквания обем на текста.
Колкото повече превеждаме, на толкова по-ниска цена заплащате!


Отличаваме се също с:
  • Изготвяне на индивидуален договор при подаване на всяка поръчка (онлайн, по имейл или на място в офисите ни), с включени всички нейни параметри – приблизителен обем, цена, срок (ден и час), особености, специални изисквания от клиента, изписване на имена на езика за превод (ако е необходимо). Това намалява до минимум възможността за грешка!
  • Избор между различни пакети на услугите ни, подходящи за всеки бюджет.
  • Удобна онлайн поръчка – можете да изпращате текстовете си за превод през разработената ни система за онлайн подаване на поръчки за превод и/или легализация.
  • Възможност за запазване на час при нотариус в София и осигуряване на преводача в точното време, както и съдействие преди и по време на конкретната сделка.

Можете да разчитате на нашата подкрепа като получавате безплатна консултация за всеки ваш казус.

                                                          Работим за успеха на нашите партньори!




Ако се нуждаете от превод относно имотна сделка или от преводачески партньор за вашата агенция за недвижими имоти, можете да се свържете с нас за безплатна консултация на тел.: 0896 731 605 или на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ние ще ви помогнем за вашия конкретен случай. 



* Повече информация за казуси, свързани с превод и легализация, можете да прочетете в нашия блог с полезни статии тук
* Информативните ни видеа, свързани с преводи и легализация, можете да гледате в нашите видео съвети тук.
* Успешни истории с постигнати резултати за нашите клиенти, можете да прочетете тук.
* Ако искате да получавате винаги актуална и полезна информация, можете да се запишете за нашия имейл бюлетин тук и след 
регистрация ще получите безплатен материал за процеса легализация, с който ще спестите време и усилия.

Категории въпроси

Клиентите за нас

Повече

Последно от блог

Актуална информация